Με 8 στις 13 κερδισμένες Περιφέρειες η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αισθάνεται κυρίαρχη της πολιτικής πραγματικότητας. Ένα από τα «μεγάλα γαλάζια» στοιχήματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν η επικράτηση του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Κώστας Αγοραστός είχε τη στήριξη της Ν.Δ. και μέχρι τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί με πολύ υψηλά ποσοστά, που του έδιναν όλες οι δημοσκοπήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η νίκη του κοινού υποψήφιου περιφερειάρχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, Δημήτρη Κουρέτα, με 60% είναι καθαρή έναντι του Κώστα Αγοραστού, που συγκέντρωσε μόλις το 40% των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δεν ήταν αναμενόμενη η ήττα Αγοραστού

Η συμμετοχή στις κάλπες δεν ξεπέρασε το 40% των εκλογέων και η αυξημένη αποχή σε σχέση με τον α' γύρο έπληξε κυρίως τον κ. Αγοραστό.

Η ήττα του Κώστα Αγοραστού δεν ήταν αναμενόμενη, αλλά έμπειροι στα της Αυτοδιοίκησης παρατηρούσαν τις τελευταίες μέρες να αυξάνεται η αντι-συσπείρωση απέναντί του, ιδιαίτερα έπειτα από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που επιθυμούσαν να τον στηρίξουν, αλλά τελικά οι πολίτες το εισέπραξαν διαφορετικά. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφεραν αυτό που στον α' γύρο έμοιαζε αδύνατο.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πώς ο Πτωχός πήρε το ντέρμπι της Πελοποννήσου από τον Τατούλη

Μπροστά σε τεράστια προβλήματα η νέα Περιφερειακή Αρχή

Η νέα Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας που θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2024 θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα με την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους πληγέντες κατοίκους, προκειμένου να μην εγκαταλείψουν τα χωριά τους προς αναζήτηση πόρων επιβίωσης.