Ο Κώστας Αγοραστός δεν έπεσε κάτω από το ποσοστό της ΝΔ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Πρόσθεσε επίσης ότι στη Θεσσαλία υπήρχε μεγάλη ανατροπή αλλά μπορεί να μην είχε γίνει εάν δεν υπήρχαν οι πλημμύρες.

Για την δήλωση Αυγενάκη ο οποίος συνέδεσε την καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων με την επιλογή που θα έκαναν οι ψηφοφόροι, απάντησε πως ερμηνεύθηκε λάθος.

Ο συνέντευξη της κ. Μακρή:

Κληθείσα να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Ήταν δύσκολα τα πράγματα, υπήρχαν οι πλημμύρες και είχε στοχοποιηθεί ο κ. Αγοραστός για παραλήψεις, πράξεις, υπάρχει και η εισαγγελική έρευνα όπως αντιλαμβάνεστε ήταν κάτι το οποίο το προσλάμβανε κανείς αν είχε ξεκάθαρο μυαλό και σωστή κρίση. Παρόλα αυτά ο Κ. Αγοραστός δεν έπεσε κάτω από το ποσοστό της ΝΔ που είχε στη Θεσσαλία στις πρόσφατες εκλογές.

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Κέρδισε ο κ. Κουρέτας και κέρδισε με άνετη διαφορά, μεγάλη διαφορά, υπήρχε πολύ μεγάλη ανατροπή δεν είμαι σίγουρη ότι θα ήταν το ίδιο αποτέλεσμα αν δεν υπήρχαν οι πλημμύρες.

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Αυτό που είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και το έλεγε και πριν τις εκλογές ότι συνεργαζόμαστε με οιονδήποτε εκλέγεται γιατί αυτή είναι η θεσμική μας υποχρέωση και είναι και σύμφωνη και με τον πολιτικό μας πολιτισμό είναι η αρχική παράγραφος στη δήλωσή του και σε αυτή πρέπει να μείνουμε και επίσης ότι και η κυβέρνηση πρέπει να πατάει γερά στα πόδια της ότι δεν ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για τη ΝΔ

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ήταν λάθος η δήλωση του κ. Αυγενάκη ότι η ταχύτητα των αποζημιώσεων συνδέεται και με το ποιος θα βγει περιφερειάρχης

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Νομίζω ότι ερμηνεύτηκε λάθος, η έννοια αυτής της δήλωσης ήταν -όπως μου εξήγησε εκείνος και όπως την κατάλαβα και εγώ- ότι με δεδομένη τη συνέχεια, με δεδομένη την εμπειρία η ταχύτητα θα ήταν δεδομένη και καλύτερη. Θα ήταν πιο γρήγορη η εξέλιξη

ΔΗΜ: Ήταν λάθος δήλωση;

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Όχι γιατί το νόημα ήταν ακριβώς αυτό και αυτό ίσχυε, θα υπήρχε μια συνέχεια.

ΔΗΜ: Δεν έγινε μόνο αυτή η δήλωση, την επομένη μέρα ο κ. Αγοραστός την ανάρτησε στα social media του αυτή τη δήλωση δηλαδή και να ήθελε κάποιος να την ξεχάσει του την υπενθύμισε ο κ. αγοραστός

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Ακριβώς γιατί έδινε και ο κ. Αγοραστός αυτή την ερμηνεία ενδεχομένως εφόσον από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι από κάποιους χρησιμοποιήθηκε για αν εξαχθούν λάθος συμπεράσματα ή μηνύματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έστελνε ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Αυγενάκης ενδεχομένως η αναπαραγωγή να μην βοήθησε. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να εστιάσουμε σε αυτό και να πούμε ότι οι 20 μονάδες διαφορά οφείλεται σε αυτό, τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά είναι εκείνα που πρέπει να αναλυθούν.

Ερωτηθείς αν η στήριξη Μπέου μπορεί να έπαιξε ρόλο στην εκλογή του κ. Κουρέτα

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Να σας πω πως έγινε η στήριξη Μπέου δημόσια ότι «ο Αγοραστός έχει έπαρση αλλά εγώ θα τον στηρίξω».

Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι ο κ. Αγορασστός είχε έπαρση

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Με τον κ. Αγοραστό πέρα από την πολιτική διαδρομή που έχουμε συνδεόμαστε και κοινωνικά. Η γυναίκα του κ. Αγοραστού είναι Βολιώτισσα και παιδική μου φίλη, γνωρίζονται τα παιδιά μας, τον ξέρω και κοινωνικά και πέρα από την πολιτική στεναχώρια έχω και ανθρώπινη στεναχώρια. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη ότι ο Κ. Αγοραστός είχε ή δεν είχε έπαρση, η συμπεριφορά του απέναντι μας των θεσμικών ήταν καλή, η συνεργασία μας η θεσμική ήταν άψογη. Καμιά φορά κάνουμε και εμείς οι εκλεγμένοι λάθη δηλαδή στην προσπάθειά μας να πετύχουμε το στόχο μας, να καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα για την περιφέρεια ή για το υπουργείο ή για το νομό μας μπορεί καμιά φορά να είμαστε λίγο απότομοι, να είμαστε λίγο απόμακροι, να μην έχουμε τον χρόνο που απαιτείται δεν είναι καλό στη δύσκολη στιγμή κάποιος να λιθοβολείται. Όλοι μας έχουμε θετικά και αρνητικά στην πορεία μας, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Αγοραστός άφησε έργο όμως.

Κληθείσα να σχολιάσει τη φράση του Πρωθυπουργού ότι πρέπει η κυβέρνηση να είναι γειωμένη

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Δεν ξέρω αν κάποιοι από εμάς έχουν καβαλήσει το καλάμι, αν το έχουν κάνει προφανώς πρέπει να κατεβούν. Από την πρώτη στιγμή οι οδηγίες που είχαμε αλλά και η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού δεν μας επέτρεπαν να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να θεωρήσουμε αυτή τη μεγάλη νίκη που είχαμε πρόσφατα ως βάρος, ως τιμή και ως ευθύνη και όχι ως ο λόγο έπαρσης και αλαζονείας. Δεν μας επιτρέπεται ούτε με τις οδηγίες που έχουμε ούτε με τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού. Αν κάποιοι ξέφυγαν , εγώ δεν ξέρω κάποιον να ξέφυγε αλλά ο Πρωθυπουργός έχει την πλήρη εικόνα και μπορεί να είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς, ας προσγειωθούμε και εμείς, ας αντιληφτούμε ότι είμαστε προσωρινοί, ότι είμαστε υπό τον διαρκή έλεγχο ότι πρέπει πάντοτε να αποδεικνύουμε, ότι δεν δικαιούμαστε αλλά μόνον υποχρεούμαστε και ανάλογα να συμπεριφερόμαστε.