Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις προτεραιότητες του συνδυασμού του, ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής.

«Οι κάμερες είναι ένα επικουρικό μέσο. Στην πολιτική χαράσσουμε προτεραιότητες. Εμείς λέμε ελληνική αστυνομία, δημοτική αστυνομία και αστυνομία της γειτονιάς, μετά φωτισμός σε πλατείες και δρόμους σκοτεινούς και όπου χρειάζεται, κάμερες, αλλά όχι σε παιδικές χαρές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας.

Διαβάστε ακόμα: Χάρης Δούκας: Τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν κόμματα και χρώματα

«Έχει πολύ σημασία που μπαίνουν οι κάμερες και ποιος καταγράφει και ποιος αξιοποιεί», σημείωσε ακόμη.

Αναφορικά με τον Λόφο του Στρέφη, ο Χάρης Δούκας σημείωσε ότι συμφωνεί με την ανάπλαση καθώς είναι «ρημαδιό» διευκρίνισε, ωστόσο, ότι διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζεται να γίνει. «Δεν αποφασίσουμε και διατάσσουμε. Η δημοτική αρχή να συζητήσει με τους κατοίκους ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις», τόνισε ο Χάρης Δούκας.

Για το μετρό στα Εξάρχεια, είπε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου. «Να υπάρχει πλατεία και ελεύθερος χώρος» είπε ο Χάρης Δούκας.

Για τον μεγάλο περίπατο, τόνισε ότι δεσμεύεται «να αφήσει την Πανεπιστημίου στην ησυχία της. Ό,τι έγινε έγινε» και πρόσθεσε πως: «Δέσμευσή μου είναι να ανοίξω τη Βασ. Όλγας, γιατί ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι στο Παγκράτι. Δεν θα ξαναταλαιπωρήσω τους κατοίκους με πειράματα».