Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, που θα κρίνουν ποιος θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Άκουσα πολλές φορές από τον κ. Μπακογιάννη ότι συμφωνεί με τις προτάσεις μου και να τις κάνουμε μαζί, αλλά δεν ήμουν εγώ στη διοίκηση του δήμου για 4 χρόνια», είπε, αρχικά, ο Χάρης Δούκας.

Διαβάστε εδώ: Debate: "Στόχος είναι η συμμετοχή", δήλωσε o Μπακογιάννης - Δούκας: "Μπορούμε ουσιαστικό διάλογο" (Εικόνες)

Στη συνέχεια ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στην πρότασή του η Αθήνα να γίνει η πόλη των 15 λεπτών. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η πρόταση αυτή αφορά την εύκολη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως σχολεία, υγεία και ψυχαγωγία μέσα σε 15 λεπτά με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

«Ακούγεται εξωπραγματικό, όμως η πόλη των 15 λεπτών εφαρμόζεται σε περιοχές στο Μιλάνο, στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε μεγάλα έργα τάχα βιτρίνας, που είναι Βατερλώ», είπε.

«Η πόλη των 15 λεπτών λέει για το πράσινο ότι η γειτονιά μου θα πρέπει να έχει 30% κάλυψη σε πράσινο και σε 300 μέτρα από το σπίτι μου να έχω ένα πάρκο. Το πράσινο δεν είναι ανάπλαση με πλακάκια και ζαρντινιέρες παντού, είναι συμπαγείς χώροι πρασίνου, με ζωντανό χρώμα και δέντρα», σημείωσε ο Χάρης Δούκας.

Τι είπε ο Χάρης Δούκας για την εγκληματικότητα

«Τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν κόμματα και χρώματα. Η ασφάλεια είναι εμβληματικό πρόβλημα», είπε, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Δούκας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη να τοποθετήσει 750 κάμερες στην πόλη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

«Όταν γυρνάω στις γειτονιές, μου λένε: ''κύριε Δούκα, δεν θέλω κάμερες, θέλω κάποιον άνθρωπο να βλέπω, μία ασφάλεια''. Δεν είπα να μη βάλουμε κάμερες καθόλου, προφανώς σε κρίσιμες διασταυρώσεις και κόμβους να υπάρχουν. Έχει αυξηθεί η μικροεγκληματικότητα και η μικροπαραβατικότητα σε μεγάλο βαθμό. Για να τα σβήσεις αυτά το πιο κρίσιμο είναι να φωτίσεις τις περιοχές και να έχεις παρουσία δημοτικής αστυνομίας ή της ΕΛ.ΑΣ. σε περιπολίες και κάμερες σε σημεία που είναι κρίσιμα για την εγκληματικότητα», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα, ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι ο φωτισμός της πόλης, η αστυνόμευση, αλλά και οι ανισότητες.