Οι θηριωδίες της Χαμάς στο Ισραήλ ξεφεύγουν από τα όρια ακόμα κι αυτά του πολέμου, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, μετά τη φρικαλεότητα που παρακολουθεί ο πλανήτης να εκτυλίσσεται στο Ισραήλ, έκανε μια πρόταση που υπογράμμισε ότι είναι προσωπική του θέση και αφορά την παροχή ασύλου. Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης σημείωσε σε δήλωσή του ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η παροχή ασύλου σε όσους Παλαιστίνιους πανηγυρίζουν για την επίθεση στο Ισραήλ.

Ειδικότερα ο κ. Πλεύρης τόνισε πως πρέπει να αναθεωρηθεί το πλαίσιο ασύλου για όσους Παλαιστίνιους πανηγύριζαν για το χτύπημα στο Ισραήλ και σημείωσε: «Πραγματικά αυτά τα οποία είδαμε ήταν συγκλονιστικά».

Διαβάστε ακόμη: Θάνος Πλεύρης: Στέκομαι δίπλα στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμυνθεί γι' αυτό που συμβαίνει


Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Πλεύρης ότι «η εικόνα με το φεστιβάλ και να μπαίνουν οι τρομοκράτες μέσα της Χαμάς, να παίρνουν παιδάκια, να τα μεταφέρουν στη Γάζα, να βιάζουν γυναίκες, να σκοτώνουν κόσμο εν ψυχρώ –άμαχο κόσμο, δεν μιλάω για τον πόλεμο- ήταν συγκλονιστικό και θεωρώ αυτονόητο πλέον το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν είναι θεωρητική κουβέντα. Αυτό το οποίο έγινε μπορεί να απαντηθεί ουσιαστικά μόνο με πόλεμο στη Χαμάς».

Πλεύρης για Παλαιστίνιους που πανηγυρίζουν μέσα στους χώρους φιλοξενίας



Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης συνέχισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Σήμερα εγώ είδα να διαδηλώνουν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ Παλαιστίνιοι. Δεν είδαν τι έγινε χθες και προχθές; Που έχουν τα παιδάκια μέσα σε κλουβιά; Που έχουν τη γυναίκα την άλλη μέσα στην καρότσα; Εγκλήματα μπορεί να γίνουν σε κάθε πόλεμο. Να παίρνεις όμως παιδιά, να παίρνεις γυναίκες και να λες ότι θα τις κάνεις σκλάβες του σεξ και να υπάρχουν εδώ πέρα άνθρωποι που πανηγυρίζουν για τα εγκλήματα αυτά, μάλλον θα πρέπει -και είναι προσωπική μου θέση- να αναθεωρήσουμε το πλαίσιο για το άσυλο στους Παλαιστίνιους. Και στην Ελλάδα». Τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας: «Άτομα που πανηγύριζαν μέσα στα στρατόπεδα και στους χώρους φιλοξενίας, αυτοί πρέπει να ταυτοποιηθούν και αύριο το πρωί κανένα άσυλο».