Το νέο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, τους τομεάρχες του κόμματος θα ανακοινώσει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πολλοί προσδοκούν ότι έτσι μόνο μπορεί να βρει τον βηματισμό του ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η μέχρι σήμερα εικόνα του είναι απογοητευτική.

Τα στελέχη, το ένα μετά το άλλο, κάνουν δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση στην κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή πρόσωπα από το περιβάλλον του νέου προέδρου ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές. Η γκρίνια περισσεύει στην Κουμουνδούρου, ενώ την ίδια στιγμή τα στελέχη του κόμματος δεν ξέρουν που να απευθυνθούν.


ΣΥΡΙΖΑ: Ποια ονόματα ακούγονται ότι θα ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης

Οι πληροφορίες λένε ότι από την μεριά της «Ομπρέλας» και της Έφης Αχτσιόγλου υπάρχει δυστοκία στο να αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς.

Τα ονόματα που ακούγονται μέχρι τώρα είναι του Νίκου Παππά για τον τομέα Οικονομικών, του Χάρη Μαμουλάκη για αναπληρωτής τομεάρχης στο ίδιο υπουργείο, για τον τομέα Εξωτερικών η Ρένα Δούρου, για τον τομέα Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης και για τον τομέα Υγείας η Αθηνά Λινού.

*Διαβάστε εδώ: Χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αποστολάκη - Τον άδειασε η Κουμουνδούρου για τα περί στήριξης «γαλάζιων ανταρτών»

Η χθεσινή μέρα, πάντως, είναι χαρακτηριστική του αλαλούμ που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς σημαδεύτηκε από την ατυχή δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη σε ό,τι αφορά τους αντάρτες της ΝΔ και τη στάση που θα κρατήσει απέναντι τους ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή η Θεοδώρα Τζάγκρη σήκωνε το γάντι απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο.

«Όταν επιλέγει αυτή η εσωκομματική αντιπολίτευση, αντί να οικοδομήσει έναν ισχυρό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ, να πει να στήσουμε εφετείο στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για να διασώσουμε την καθαρότητα της αριστερής ψυχής, αυτό για μένα βαίνει μειοψηφικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα 16 λευκά στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ, σημείωσε ότι και στο Συνέδριο του 2022 υπήρχε ένα 25% περιχαρακωμένης εσωκομματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως στο επικείμενο συνέδριο αυτή (η αντιπολίτευση) θα χάσει με 80%. Και αυτό διότι, όπως είπε, οι απλοί ανιδιοτελείς πολίτες, «θέλουν να χτίσουν τον καινούριο συλλογικό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η αντιπολίτευση είναι ακραία, μειοψηφική και αυτοαναφορική, πρόσθεσε.

Σημείωσε, μάλιστα, πως ενώ αρχικά προεξοφλείτο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει μειοψηφική υποστήριξη στην ΚΟ «εμείς ξεκινήσαμε με 6 καταγεγραμμένους βουλευτές στο α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Στον δεύτερο γύρο, μαζί με τους “κρυπτοχριστιανούς” είχαμε κάτι λιγότερο από 20» – εξήγησε ότι με τον όρο αυτό εννοεί όσους δεν είχαν εκφράσει δημόσια στήριξη, αλλά βοήθησαν στο πεδίο της μάχης. «Όταν πηγαίνεις και παίρνεις στην πρόσφατη διαδικασία της κοινοβουλευτικής ομάδας 30, και θα μπορούσαν να είναι και 34, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να περιχαρακωθούν ως εσωκομματική αντιπολίτευση» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε δημοσίως στενή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλους χώρους, προσωπικότητες και συλλογικότητες ενόψει των ευρωεκλογών. Η πρόταση αυτή η οποία δεν έχει καμμία αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από μία ομάδα Πασοκογενών στην οποία ηγείται ο Χρήστος Σπίρτζης και οι οποίοι επιθυμούν να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ.