Προβληματισμός επικρατεί στoν ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα αποτελέσματα τα οποία κατέγραψε η χθεσινή πρώτη κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το σύνθημα για ανασύνταξη με στόχο τη συγκρότηση μεγάλης προοδευτικής παράταξης έδωσε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, κάνοντας την πρώτη αποτίμηση. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του, όπως τους περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν να κάνουν με ένα κόμμα με νέα στελέχη, με ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία.

Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό, τι αφορά την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημάνθηκε, στον κοινωνικό ιστό της χώρας, ήταν και παραμένει ελλιπής. Η δουλειά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίστηκε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα προκειμένου να αποφέρει καρπούς στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τους βραχυπρόθεσμους στόχους, η Κουμουνδούρου επικεντρώνεται στη μάχη της Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι κατεγράφησαν μεγάλες απώλειες για τον περιφερειάρχη που υποστηρίζεται από το κυβερνητικό κόμμα. Ο κ. Κασσελάκης θα στηρίξει με την παρουσία του τον κύριο Κουρέτα μέσα στην εβδομάδα στη Θεσσαλία.

Στη Θεσσαλονίκη δόθηκε ήδη το σύνθημα για στήριξη του κ. Αγγελούδη από την πλευρά της Κουμουνδούρου απέναντι στον κ. Ζέρβα, ενώ και στην Αθήνα ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Δούκα, επιμένοντας έτσι ο κ. Κασσελάκης στα ανοίγματα του προς τη Χαριλάου Τρικούπη, ανοίγματα που είχαν ξεκινήσει και πριν από το άνοιγμα της πρώτης κάλπης.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ήττα - Ελπίδες για νίκη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η επίθεση Μπέου

Τέλος, σε ό, τι αφορά το παραλήρημα του κ. Μπέου κατά του κ. Κασσελάκη, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του χθες το βράδυ είχε παροτρύνει τις εισαγγελικές αρχές να κάνουν, όπως είπε, τη δουλειά τους.

Πηγή: ΕΡΤ