Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Αχιλλέας Μπέος επιδόθηκε για ακόμη μία φορά σε ομοφοβικό παραλήρημα στην πρώτη ομιλία του μετά την επανεκλογή του στον Βόλο.

Ειδικότερα, ο Αχιλλέας Μπέος αφού ευχαρίστησε τους πολίτες του Βόλου, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε πως θα ήθελε δύο αγόρια.

Διαβάστε εδώ: Μπέος εκτός ορίων κατά Κασσελάκη: «Να υιοθετούμε παιδιά να τους κάνουμε που.....ες;» - Απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ τώρα με τα κανάλια που σε προβάλουν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π@@στ@δ@ς;» είπε ο Αχιλλέας Μπέος σχολιάζοντας την παραπάνω τοποθέτηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει ο εισαγγελέας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, όπου σε δηλώσεις του από την Κουμουνδούρου, ανέφερε ότι περιμένει από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε εδώ: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μπέο, που στοχοποίησε Κασσελάκη: "Περιμένουμε τον εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη"

Στη συνέχεια, παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν:

«Περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη).

Εμείς θεωρούνε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτο που είχε κάνει ο Αμβροσιος!

Δεν ειναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο, ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως».

Δεύτερο χτύπημα Αχιλλέα Μπέου με νέο ομοφοβικό παραλήρημα

Ο δήμαρχος Βόλου δεν έδειξε να πτοείται από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να παρέμβει η δικαιοσύνη, ούτε φυσικά από τις πηγές της Κουμουνδούρου που κάλεσαν τον εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και σε επικοινωνία που είχε στον τηλεοπτικό αέρα του Αντ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου έδειξε να εμμένει στη φράση που είπε στην επινίκια δήλωση του για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά το «Δηλαδή εμείς θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π…δες;» που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο δήμαρχος Βόλου «ξαναχτύπησε».

Ο Αχιλλέας Μπέος συνδέθηκε ζωντανά με την εκπομπή του Ant1 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αφού άκουσε «συγχαρητήρια» για την εκλογή του από τον Νίκο Χατζηνικολάου, ξέσπασε γι’ άλλη μια φορά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Επιμένει ο Αχιλλέας Μπέος για Στέφανο Κασσελάκη

«Χαμός θα γίνει από δω και πέρα. Δεν κατάλαβα! Τι είναι; Είναι πρότυπο για τους Έλληνες και τα παιδιά μας ο Κασσελάκης; Για να μην τρελαθούμε… Κάθε πρωί βγαίνουν και λένε… Οι σεξουαλικές προτιμήσεις και τι είναι ο κάθε ένας δεν με αφορά και έτσι πρέπει να είναι. Δικαίωμα τους. Όχι όμως να τις προβάλουμε! Τον κρίνω γιατί ήρθε σε ένα μήνα και… Ούτε πέντε τοις εκατό δεν θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Τον κρίνω λοιπόν γιατί είπε σε μια δήλωσή του ότι θα ήθελε να μεγαλώσει δύο αγόρια. Όχι κορίτσια. Θα παράγουμε που…ες κύριε Χατζηνικολάου;» αναρωτήθηκε ξανά ο Αχιλλέας Μπέος και ο Νίκος Χατζηνικολάου προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη.

Ο νέος δήμαρχος Βόλου δεν έδειξε να πτοείται και συνέχισε: «Θα τρελαθώ δηλαδή! Συγγνώμη αλλά… Τι να κάνουμε; Να σας πω κάτι; Εγώ είμαι ένας άνθρωπος λαϊκός. Απλός, μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Εκφράζομαι ελεύθερα. Αυτός είμαι. Ούτε υποκριτής είμαι, ούτε πολιτικός απατεώνας. Και δεν με ενδιαφέρει το κόστος. Αυτή τη θέση για τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μου την έχει δώσει ο κόσμος, και ο κόσμος θα την πάρει».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου τότε τον ενημέρωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωσή του κάλεσε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.

«Μεγάλη χαρά. Δεν κατάλαβα… καμία δικαιοσύνη και κανένας νόμος δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος. Το Σύνταγμα μιλάει ξεκάθαρα για ελευθερία λόγου και έκφρασης. Ξαφνικά θα έχουμε άλλα δεδομένα; Να επέμβει και σε αυτόν τότε που είπε αυτά τα πράγματα. Εγώ μιλάω και εκφράζομαι ελεύθερα και προσπαθώ με αυτή τη μόρφωση που έχω, τελειόφοιτος δημοτικού, να μην προσβάλλω. Αυτά είναι. Άμα τους αρέσουνε…» επέμεινε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Δεν το προσπαθείτε και ιδιαίτερα» σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Τι να κάνουμε; Να αλλοιώσω την προσωπικότητα μου; Να γίνω υποκριτής; Να βάλω άλλο κουστούμι και άλλο πρόσωπο; Δεν θέλετε να μιλάτε με έναν αληθινό άνθρωπο; Αυτός είμαι. Τι να κάνω; Να υποκρίνομαι;» ρώτησε στην συνέχεια και πρόσθεσε πως στην πορεία του είναι δίπλα στον κόσμο του Βόλου και πως «μιλάει» γι’ αυτόν το έργο που έχει κάνει στην περιοχή.

«Τι να κάνω; Να φορέσω καλσόν;» είπε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος Βόλου και ο παρουσιαστής του Ant1 του έκανε «φιλική προτροπή» όπως την χαρακτήρισε, να κατεβάσει τους τόνους.

«Θα χαμηλώσω τους τόνους όταν προσέξουν κι αυτοί. Δεν είναι πρότυπο οι δηλώσεις του Κασσελάκη» ήταν σε έντονο ύφος η απάντησή του.

ΠΑΣΟΚ: Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων η αυτονόητη καταδίκη σκοταδισμού και ομοφοβίας

Παράλληλα, τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καταδικάζει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Όπως σημειώνει, μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, «η χυδαία και ομοφοβική αναφορά του κ. Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση καθιστά την Πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Η χυδαία και ομοφοβική αναφορά του κ. Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση καθιστά την Πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών.

Λογικές και πρακτικές που αντιτίθενται στα δημοκρατικά ιδεώδη, που έχουν κατακτηθεί στη χώρα μας με δημοκρατικούς αγώνες, ενισχύουν το μίσος και σπέρνουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία.

Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, η αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας».

Καβγάς Μπέου – Μπογιόπουλου στον «αέρα»: «Είσαι ένα λουμπεναριό» - «Είσαι νούμερο»

Παράλληλα, άριος καβγάς ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στην εκλογική εκπομπή του ΑΝΤ1, ανάμεσα στον Νίκο Μπογιόπουλο και τον Αχιλλέα Μπέο.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου μετά το ομοφοβικό του παραλήρημα σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη το οποίο ξεκίνησε κατά την επινίκια ομιλία του και συνέχισε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρό του τον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, ο οποίος επιχείρησε να πάρει θέση σε έναν μονόλογο που έκανε λόγο για… καλσόν, ομοφυλόφιλους που δεν πρέπει να είναι πρότυπα και ούτω καθεξής.

Σχολιάζοντας το παραλήρημα του κ. Μπέου, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε: «Δεν θέλω να κάνω καμία ερώτηση. Αναγνωρίζω, κ. Μπέο, ότι είστε δήμαρχος Βόλου και εγώ είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Είπατε προηγουμένως ότι είστε λαϊκός άνθρωπος και μας είπατε ότι η λαϊκότητα του ανθρώπου εκφράζεται με τον τρόπο που εκφραστήκατε εσείς. Λέω, λοιπόν, ότι δεν είστε λαϊκός άνθρωπος. Λούμπεν είστε! Ένα λούμπεν στοιχείο είστε, αυτό είστε».

«Και εσύ είσαι ένα νούμερο! Και μεγάλο νούμερο κιόλας» απάντησε άμεσα ο Αχιλλέας Μπέος.

«Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, η σαπίλα κερδίζει και το έλος επιπλέει. Χωρίς να κάνω ευθείες αναγωγές» συνέχισε ο Νίκος Μπογιόπουλος και ο Αχιλλέας Μπέος ρώτησε: «Εσύ τι είσαι; Ποιο είναι το επάγγελμα σου;»

«Είμαι πολίτης αυτής της χώρας που είχε διαβάσει ότι και ο Εσκομπάρ ήταν γερουσιαστής στην Κολομβία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, σε μια συχνότητα δημόσια, όταν το ύφος το δικό σας πλασάρεται ως λαϊκό ύψος έχω υποχρέωση ως πολίτης αυτής της χώρας να πω ότι δεν έχεις καμία σχέση με τη λαϊκότητα αυτού του λαού» του απάντησε ο Νίκος Μπογιόπουλος με τον δήμαρχο Βόλου να αναρωτιέται ξανά: «Τι επαγγέλλεσαι, ρε άνθρωπε; Τι είσαι; Δημοσιογράφος;».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος επέμεινε: «Είσαι ένα λουμπεναριό! Ένα λουμπέναριο είσαι! Αυτό είσαι! Και είμαι δημοσιογράφος, ναι, πολίτης που πληρώνει φόρους».

«Προφανώς από αυτούς που τα παίρνουν είσαι και προσπαθείς να παραπληροφορήσεις την κοινή γνώμη. Κ. Χατζηνικολάου, δεν έχει νόημα να μιλάω με αυτό το νούμερο τώρα. Αφού είσαι δημοσιογράφος είσαι και νούμερο» είπε ο Αχιλλέας Μπέος και ο Νίκος Χατζηνικολάου «έκλεισε» την σύνδεση.

Έντονος καβγάς μεταξύ Μπέου και Ηλιόπουλου - «Τι δουλειά κάνεις ρε εσύ;»

Βαριές εκφράσεις ακούστηκαν στον καβγά του Αχιλλέα Μπέου με τον Νάσο Ηλιόπουλο, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ΣΚΑΪ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμαρχο του Βόλου, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή έπειτα από λίγα λεπτά.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για «Champions League τοξικότητας» στην τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο «έχει κερδίσει με πάρα πολύ μεγάλη διαφορά» ο Αχιλλέας Μπέος. Μάλιστα, είπε πως αν επανεκλεγεί ο δήμαρχος Βόλου αυτό «θα είναι πολύ κακή εξέλιξη για τη δημοκρατία».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τεράστιο σκάνδαλο» με το Πανθεσσαλικό στάδιο. «Επινοικιάζεται στην ΠΑΕ που χρωστάει λεφτά. Ο δήμαρχος δίνει κρατικές υποδομές στην επιχείρησή του, χρωστάει λεφτά στον δήμο», συμπλήρωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Λίγα λεπτά έπειτα από αυτή την τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η κατάσταση ξέφυγε και ξέσπασε ο καβγάς.

«Εάν η ΠΑΕ Βόλος οφείλει ένα ευρώ στο Πανθεσσαλικό, παραιτούμαι αύριο από δήμαρχος. Δεν υπάρχει καμιά παρανομία. Αυτό έχουν μάθει από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν βάλει μυαλό ακόμη… λάσπη, κατηγορίες», είπε αρχικά ο Αχιλλέας Μπέος, που ήταν εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές 2023.

Διαβάστε εδώ: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Καβγάς Μπέου με Ηλιόπουλο: «Τι δουλειά κάνεις ρε συ;» – «Μέσα στη λάσπη θα μείνεις»

Στη συνέχεια, επιτέθηκε προσωπικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι δουλειά κάνεις ρε συ; Το επάγγελμά σου...». Ο Νάσος Ηλιόπουλος αντέδρασε λέγοντας πως «αυτό το καραγκιοζιλίκι δεν θα το κάνω», συμπληρώνοντας ότι «έχει ξαναγίνει σε αυτό τον σταθμό, να βγαίνει ο κ. Μπέος και να με προσβάλλει»

Η Σία Κοσιώνη ζήτησε από όλους να κινηθούν σε κόσμιο πλαίσιο, αλλά μάταια. «Στο 4%, εκεί θα καταντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ… ανεπάγγελτε. Κατηγορείτε χωρίς να έχετε στοιχεία, αποδείξεις… λάσπη αυτοί είστε», είπε προς τον κ. Ηλιόπουλο. «Ανύπαρκτε… πήγαινε κάνε καμιά δουλειά ανεπάγγελτε», συμπλήρωσε.

«Ένα ντιμπέιτ έκανες με τον αντίπαλό σου ή κρυβόσουν», του αποκρίθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Είσαι κρυμμένος μέσα στη λάσπη γιατί είναι ο φυσικός σου χώρος. Μέσα στη λάσπη είσαι, μέσα στη λάσπη θα μείνεις», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.