Στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι αναμένουν από την Εισαγγελία να ασκήσει ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο, μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, κατά την ομιλία του μετά τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την επανεκλογή του, στις οποίες στοχοποίησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε επίσης: Μπέος εκτός ορίων κατά Κασσελάκη: «Να υιοθετούμε παιδιά να τους κάνουμε που.....ες;» - Απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως:

"Εμείς περιμένουμε απο τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική διωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή Ομαδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικο προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη)".

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μπέο: Κλασική περίπτωση ρητορικής μίσους

"Εμείς θεωρούμε ότι ειναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτο που ειχε κανει ο Αμβροσιος!

Δεν ειναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως", αναφέρουν οι πηγές.