Όσα δεν είδαν οι κάμερες αλλά μαρτύρησαν οι κινήσεις, οι χειραψίες οι θέσεις που διάλεξαν να καθίσουν οι βουλευτές του Στέφανου Κασσελάκη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του κοινοβουλευτική Ομάδα με τους 47 «αξιωματικούς» του, αποκαλύπτουν πολλά για το κλίμα και τις διαθέσεις που κυκλοφορούν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

5989872

Στα μπροστινά έδρανα κάθισε η νέα ηγετική ομάδα, ο στενός πυρήνας κρούσης του νέου προέδρου με επικεφαλής τον Ευάγγελο Αποστολάκη.  Όση ώρα ο Στ. Κασσελάκης μιλούσε ο ναύαρχος και βουλευτης Επικράτειας πρόσεχε τα πάντα γύρω του, στα όσα είπε και σε όσα σχολίαζαν χαμηλόφωνα οι βουλευτές.

 Δίπλα στον εν αποστρατεία ναύαρχο κάθισαν ο «υποστράτηγος» Χάρης Μαμουλάκης που θα αξιοποιηθεί από τον νέο πρόεδρο και ανάμεσα ο Γιώργος Σαρακιώτης επίσης φιλικά προσκείμενος στον νέο πρόεδρο.

Στο πρώτο έδρανο κάθισε η Έλενα Ακρίτα που όπως λέει το ρεπορτάζ όταν πέρασε η Έφη Αχτσιόγλου δεν είχαν κάποιο ένθερμο χαιρετισμό μεταξύ τους. Μαζί με την κ. Ακρίτα κάθισε και ο πολλά υποσχόμενος κοινοβουλευτικά Γιώργος Γαβρίλος που έχει πάρει και τα εύσημα από τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για το πόσο καλά διαβασμένος ήταν ως εισηγητής της μειοψηφίας. 

 Η πρώην υπουργός και (πρώην) υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος πάντα κομψα ντυμένη, μπήκε με φόρα και βηματισμό στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, πολύ χαμογελαστή, άνετη, προτίμησε να καθίσει πίσω-πίσω, στα «ορεινά». Τρια έδρανα πιο κάτω και αριστερά κάθισε ο σύζυγός της Δημήτρης Τζανακόπουλος, έχοντας στα μετόπισθεν τον Αλέξη Χαρίτση και λίγο πιο κάτω δεξιά της, την Ρένα Δούρου. Όλοι μαζί …ελάχιστα να μίλησαν.

3984497
3984512
3984521
3984565
3984571
5989780
5989814
5989836

Ομιλία Κασσελάκη: Διασπασμένη η άλλοτε ενωμένη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

 Η άλλοτε ενωμένη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε χρυσές εποχές … επέλεξε να καθίσει απόλυτα διασπασμένη.

 Ακόμα πιο αριστερά από την κ. Αχτσίογλου, αλλά πολύ δεξιά… όπως βλέπουμε την αίθουσα από τη έδρα της Γερουσίας,  κάθισε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας  έχοντα μια θέση παραπέρα τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη. Πολλοί έσπευσαν να κάνουν χιούμορ και να συνδυάσουν την θέση… με την συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Ντόρα Μπακογιάννη,  που είναι η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

5989872
5989837
5989853
5989879

 

 Ο Α. Τσίπρας κάθισε πίσω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πολύ ευδιάθετος και χαμογελαστός και κρυφοκοίταζε τα όσα σκρόλαρε στο κινητό του ο πρώην τσάρος της οικονομίας

 Στα μεσαία έδρανα πήρε θέση η Ράνια Θρασκιά ακριβώς πίσω από τον πρώην συνάδελφό της Γιώργο Καραμέρο.