Την πρώτη επίσημη ομιλία του, ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απεύθυνε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το στίγμα της στρατηγικής του και για τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και για το κόμμα, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, όπου ήταν επί της ουσίας η πρώτη συνάντηση με το σύνολο των βουλευτών του κόμματος.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε την πρόταση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης πρότεινε για επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τον Σωκράτη Φάμελλο, για γενική γραμματέα Κ.Ο. τη Θεοδώρα Τζάκρη, για διευθυντή Κ.Ο. τον Γιώργο Τσίπρα και για κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους τους Διονύση Καλαματιανό, Νίκο Παππά και Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Ενώ για συντονιστή ΕΠΕΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον Παύλο Πολάκη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε να γίνει ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η ενιαία πρόταση Κασσελάκη πέρασε με 28 ψήφους, όμως η εσωκομματική αντιπολίτευση έδειξε τα δόντια της, καθώς καταγράφηκαν 16 λευκά, ως απάντηση στον νέο ρόλο που αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό επέλεξαν οι δυνάμεις της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το νέο οργανόγραμμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το νέο οργανόγραμμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Σωκράτης Φάμελλος
Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Θεοδώρα Τζάκρη
Διευθυντής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Τσίπρας
Συντονιστής ΕΠΕΚΕ: Παύλος Πολάκης
Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός