Ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να δώσει το στίγμα του και να αναλύσει το όραμά του για την επόμενη μέρα του κόμματος.

Με δεδομένο ότι ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από πολλούς συντρόφους του της «Ομπρέλας», η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη σημασία της, καθώς εκεί θα φανεί εάν το κύμα αμφισβήτησης που υπάρχει στο κόμμα εκφράζεται και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Διαβάστε ακόμα: Οι βασικοί "παίκτες" του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βγήκαν κερδισμένοι από τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης: Τι θα πει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ 

Έτσι, ο νέος πρόεδρος αναμένεται να κινηθεί με βάση το συναίσθημα, αλλά και τη λογική του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, καθώς δεν θέλει να αφήσει κανένα περιθώριο για να υπάρξουν παρερμηνείες για τις προθέσεις του. 

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας βοήθησε στην εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Θα επικεντρωθεί κυρίως στο ότι ο βασικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κυριάκος  Μητσοτάκης και η Ν.Δ. ,«η οποία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα λειτουργεί αλαζονικά» και θα επισημάνει ότι η βασική του προτεραιότητα είναι να πιστέψουν οι πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα ζητήσει από τους συντρόφους του της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και την πρώτη αλλά και τη δεύτερη Κυριακή.

Διαβάστε ακόμα: Πολιτικός Καφές: Έρχεται συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές - Χαμηλές επιδόσεις απ' όσους έχουν τη στήριξη της Κουμουνδούρου

Στέφανος Κασσελάκης: Οι αλλαγές που αναμένονται στη Βουλή

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στη Βουλή, οι πληροφορίες λένε ότι για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενδέχεται να προταθεί η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Νίκος Παππάς, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός. Άγνωστο παραμείνει φυσικά εάν ο Νάσος Ηλιόπουλος θα αποδεχθεί την πρόταση του νέου προέδρου να παραμείνει στη θέση του εκπροσώπου.

Ακόμα αργά χθες το βράδυ κυκλοφορούσαν φήμες ότι σήμερα δεν αποκλείεται να προταθεί από στελέχη που ασκούν κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη να στηθούν κάλπες για όλες τις ψηφοφορίες στην ΚΟ, ώστε να καταγραφούν συγκεκριμένα οι δυνάμεις όλων των πλευρών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ικανοποίηση από το ταξίδι Κασσελάκη στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την επίσημη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να αλλάξει την αρχική εικόνα που υπήρξε γι’ αυτόν στη Μεγαλόνησο.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «προσδοκώ να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει πάντοτε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και γενικότερα με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων». 

«Έχουμε κοινούς στόχους, κοινές επιδιώξεις, κοινές προκλήσεις, η συνεργασία πρέπει να θεωρείται δεδομένη», συνέχισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «Χαιρετίζω το γεγονός ότι επέλεξες η πρώτη επίσκεψή σου εκτός Ελλάδας να είναι στην Κύπρο, είναι συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας. Καλωσορίζω και τους συνεργάτες σου, είναι πολύ γνωστοί από τις προηγούμενες ιδιότητές τους και τη συνεργασία που είχαμε και προσβλέπω στη συζήτησή μας».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «κι εγώ προσβλέπω στη συζήτησή μας και στη συνεργασία μας» και ευχαρίστησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς ήταν ο πρώτος που του τηλεφώνησε όταν εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ακόμη τη σημασία στην επανεκκίνηση των συνομιλίων στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ από εκεί που διακόπηκαν στο Γκραν Μοντανά και μια λύση ΔΔΟ προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων χωρίς τουρκικά στρατεύματα. Επισήμανε τη στήριξή του για την επανέναρξη των συνομιλιών, αναφερόμενος στη σημασία που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Κλείνοντας, για τα ελληνοτουρκικά είπε πως πρέπει να είναι ξεκάθαρος ότι οι ενέργειες στην Πύλα και στα Βαρώσια θα είναι εξαιρετικά αρνητικές στον διάλογο.

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο διπλωματικός σύμβουλός του Βαγγέλης Καλπαδάκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη.