Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε πριν λίγο η συζήτηση, και στην συνέχεια θα ψηφιστεί, του σχέδιου νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές τροπολογίες.

Η πρώτη τροπολογία του υπουργείου Υγείας αφορά την προμήθεια και διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων ή λοιπών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, κατά παρέκκλιση κάθε εθνικής διάταξης περί δημοσίων συμβάσεων, εφόσον ο αντισυμβαλλόμενος είναι ο οικονομικός φορέας που κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα, καθώς και την παράταση ισχύος συμβάσεων μίσθωσης έργου για την κάλυψη των αναγκών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) υπ. Αρ. 7 (ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ) και για την κάλυψη επισκευαστικών αναγκών των λοιπών ΤΠΚ τ. ΡΟΥΣΣΕΝ του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς για μία διάταξη σχετικά με τους συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Κατά την επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό του τάχθηκε η ΝΔ. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση, οι «Σπαρτιάτες», η «Νίκη» και η Πλεύση Ελευθερίας εξέφρασαν επιφύλαξη, για να τοποθετηθούν  στη συζήτηση στην Ολομέλεια.