Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε οδικά έργα και σχολεία σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως: «Εξακόσια εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από την ανακατανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν παρεμβάσεις σε οδικά έργα και σχολεία σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel».

Χρήστος Σταϊκούρας: 187 εκατ. θα διατεθούν για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Ακόμη, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι από αυτούς τους πόρους τα 187 εκατομμύρια θα διατεθούν για το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε ότι όλοι οι πόροι που διατίθενται για έργα υποδομών, δεν επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι ενδεικτικά έχουν γίνει 472 αυτοψίες, έχουν ελεγχθεί 981 χλμ δρόμου, φαίνεται ότι υπάρχουν φθορές σε 79 γέφυρες, σε πάνω από 70 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, τεχνικά έργα με φθορές 130, και σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου με φθορές 16 ενώ υπάρχουν 79 πλημμυρισμένα σχολεία.

Παράλληλα, κ. Σταϊκουρας δεσμεύθηκε ότι τα μεγάλα έργα υποδομών θα υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το Μετρό στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει μέσα στο 2024.

Δήλωσε, δε, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι την επόμενη διετία να δημιουργηθούν δυο μητροπολιτικοί φορείς που θα έχουν αρμοδιότητα την κυκλοφορία σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Σταϊκούρας: Στόχος αποτελεί να βελτιωθεί ταυτόχρονα ο στόλος των ΜΜΜ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι στόχος αποτελεί να βελτιωθεί ταυτόχρονα ο στόλος των μέσων μαζικής μεταφοράς για να κάνουν χρήση αυτού, προκειμένου οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι ο στόλος των λεωφορείων είναι γερασμένος. Δεσμεύτηκε, δε, ότι στην τετραετία θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες και «θα έχουμε 1. 300 νέα πράσινα λεωφορεία», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν προβλέψεις και για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.