Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, μέσω των Νίκου Ανδρουλάκη και Δώρας Αυγέρη, για την αλλαγή μελών στην ΑΔΑΕ την αμέσως προηγουμένη της απόφασής της για πρόστιμο στην ΕΥΠ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επρόκειτο να επιβληθεί πρόστιμο. 

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη για την αλλαγή μελών στην ΑΔΑΕ

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Κυβέρνηση διότι ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει εδώ και έναν χρόνο.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, όπως και ο κ. Ανδρουλάκης στη Βουλή και σε ένα επικείμενο πρόστιμο από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Ρωτάμε ευθέως τον κ. Ανδρουλάκη και την κα Αυγέρη:

Από πού και με ποιον τρόπο γνωρίζουν ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να επιβάλει συγκεκριμένο πρόστιμο;

Και, σε κάθε περίπτωση, ποια είναι η πρότασή τους;

Να διατηρηθούν ως μέλη μιας Ανεξάρτητης Αρχής πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει;

Να μην αντικατασταθούν ποτέ;

Τα πρώτα δείγματα μαρτυρούν ότι η ευχή μας να αποκτήσει επιτέλους η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Αλλαγή μελών στην ΑΔΑΕ: Η ανακοίνωση της Δώρας Αυγέρη 


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσθέτει κεφάλαια στη μαύρη Βίβλο της υποβάθμισης του κράτους δικαίου», υποστηρίζει η Δώρα Αυγέρη, με αφορμή την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή «αποφασίσει», όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα για τις υποκλοπές.



Η Δώρα Αυγέρη εγκαλεί και τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη για τα όσα σχετικά είπε την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, στη Βουλή.

«Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της. Από τη μία προχωρά σε ένα νέο πραξικόπημα για να συνεχιστεί η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αντικαθιστώντας μέλη της ΑΔΑΕ, μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή αποφασίσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα.

Κι από την άλλη, δεν διστάζει μέσω του κ. Βορίδη να εγκαλεί τα θύματα κι όσους αντιδρούν και να υπερηφανεύεται για τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις της», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνει πως μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε, θα μείνει στο σκοτάδι και ότι δεν θα λογοδοτήσει για την προσβολή στους θεσμούς και τη δημοκρατία, αφού η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο ενός σοβαρού ελέγχου από την αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της ΕΕ.

Σύγκρουση Μάκη Βορίδη με Νίκο Ανδρουλάκη για την αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ


Μετωπική σύγκρουση καταγράφηκε στην Oλομέλεια της Βουλής μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Μάκη Βορίδη, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αιφνιδιαστική –όπως είπε– αλλαγή στην ημερήσια διάταξη που αφορά την αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ και αναμενόταν να έρθει αύριο στη διάσκεψη των προέδρων, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ.



«Η εισήγηση του Ράμμου είναι να επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ επειδή αρνείται να συνεργαστεί με την ΑΔΑΕ, δίνοντας τον φάκελο που αιτιολογούσε η κ. Βλάχου την παρακολούθηση και του δικού μου κινητού και γιατί είμαι εθνικός κίνδυνος. Μάθαμε πριν από λίγο πως έρχεται αύριο αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ανεξάρτητης Αρχής στη Διάσκεψη. Μία ακόμη σύμπτωση που αθροίζεται στις προηγούμενες», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: "Τυχαίες συμπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιφρουρηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη"

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ανδρουλάκης, πρόκειται για «τυχαίες συμπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιφρουρηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικίνδυνη κυβέρνηση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία». Επιπλέον, μιλώντας για τις υποκλοπές, έκανε λόγο για μια «δυσώδη υπόθεση». Μόνος στόχος να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η απάντηση Σκρέκα

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, που εξήγησε ότι «έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ» και πως πρόκειται για μια διαδικαστική εξέλιξη και άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για επικοινωνιακό σκηνικό, καθώς, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ γνώριζε γι' αυτή την αλλαγή.

Αιχμές Βορίδη σε Ανδρουλάκη: " Έχει πληροφόρηση; Εμείς δεν έχουμε"

Άμεσα εμφανίστηκε στην Ολομέλεια ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, για να απαντήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ πάνω από έναν χρόνο. Αντέκρουσε το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αιφνιδιαστική εξέλιξη, λέγοντας ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο κ. Βορίδης άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, διερωτώντας από πού γνωρίζει το πρόστιμο που έχει προτείνει η ΑΔΑΕ. «Από πού το ξέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Έχει πληροφόρηση; Εμείς δεν έχουμε», είπε, σχολιάζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι βαθιά εκτεθειμένος.