«Φοβική» χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά του Νίκου Ανδρουλάκη από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να υποβαθμίσει την παρουσία του ΚΙΝΑΛ στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έστειλε τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος του Δημήτρη Μάντζο, την πρώτη μέρα του συνεδρίου σχολιάστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έλεγαν ότι παραδοσιακά είθισται να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του κόμματος . Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Όπως έκανε θεσμικά η ΝΔ που εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα του κόμματος, Παύλο Μαρινάκη.

Ερμηνεύοντας την επιλογή αυτή του προέδρου του ΚΙΝΑΛ οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι προφανώς ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να κρατήσει αποστάσεις από το αφήγημα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας..

Δίνουν ακόμα σημασία και στις φήμες που λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να υποβαθμίσει την παρουσία του Μανώλη Χριστοδουλάκη καθώς αναμένεται να τον αντικαταστήσει στο συνέδριο που θα γίνει σε λίγο χρόνο.