Οι αλλαγές που έκανε στο οργανόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την εκλογή του ο Στέφανος Κασσελάκης έφεραν γκρίνιες και παράπονα απ’ όσους κατείχαν αυτές τις θέσεις, καθώς τα περισσότερα στελέχη δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα παυθούν από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας αυτού του γεγονότος θεωρήθηκε αναγκαίο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, να κατεβάσει τους τόνους, καθώς υπήρχαν αντιδράσεις για τους άτσαλους χειρισμούς του νέου προέδρου.

Αιφνιδιασμός από την παύση στελεχών

Ο πρώτος που εμφανίστηκε αιφνιδιασμένος από την απόφαση του νέου προέδρου ήταν ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ λίγο αργότερα δημοσίως τοποθετήθηκε και ο πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Σέργιος Καλπάκης. Και οι δύο εξέφρασαν το παράπονο ότι δεν ενημερώθηκαν ποτέ πως ο νέος πρόεδρος προχωρούσε στην αντικατάστασή τους χωρίς να τους ενημερώσει.

Ο στενός συνεργάτης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, έδωσε ωστόσο μία άλλη διάσταση στο θέμα λέγοντας: «Νομίζω ότι κανένας σχηματισμός και καμία ομαδική προσπάθεια δεν πρόκειται να πάει μπροστά χωρίς πειθαρχία και οργάνωση. Και αυτό εννοώ όταν λέω ότι το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει έτσι ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό», σημειώνοντας ότι οι θέσεις των μελών και οι αποφάσεις των οργάνων είναι σεβαστές και «ό,τι χρειάζεται να περνάει μέσα από τα όργανα θα περνάει μέσα από τα όργανα».

Πρόταση Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου

Ο Στέφανος Κσσελάκης εμφανίστηκε, πάντως, χθες έτοιμος να κάνει άνοιγμα προς την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου. Στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους στη Βουλή τής πρότεινε να αναλάβει όποια θέση ήθελε εκείνη, αλλά η απάντηση που έλαβε από την πρώην υποψήφια πρόεδρο ήταν ότι δεν είχε ενέργεια μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι Έφη Αχτσιόγλου προφανώς και δεν θέλει να εμπλακεί ενεργά στην περίοδο αρχηγίας του Στέφανου Κασσελάκη, δεν επιθυμεί ωστόσο το όνομά της να εμπλακεί με τη σκληρή αντιπολιτευτική στάση που κρατούν κάποια στελέχη της “Ομπρέλας”. 

Σύγκρουση Νίκου Φίλη με Δώρα Αυγέρη

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Νίκος Φίλης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός εναντίον του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, παραλληλίζοντάς τον με τον Μπέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμα χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα.

Στον πρώην υπουργό Παιδείας απάντησε η νέα εκπρόσωπος, Δώρα Αυγέρη, η οποία τόνισε: «Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία συμμετείχε -να θυμίσω ότι ήταν υπουργός Παιδείας- και εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον πρώην πρωθυπουργό».

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είμαι ούτε παιδονόμος ούτε λογοκριτής ούτε συμμετέχω σε όργανα του κόμματος που αναλαμβάνουν αυτή τη διαδικασία. Ο πρόεδρος λέει ότι η Αριστερά είναι η συντροφικότητα, η συλλογικότητα, ο σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και νομίζω ότι ο αγαπητός σύντροφος Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι πραγματικά είπε ο κόσμος και δεν έχει αναλύσει ακριβώς γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Εισηγήσεις για διαγραφές “ανταρτών”

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στον κ. Κασσελάκη να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών που τον αμφισβητούν δημόσια, αλλιώς το κόμμα θα ξαναμπεί σε φάση εσωστρέφειας.

Εντωμεταξύ, χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, Κώστα Ζαχαριάδη.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Ακούω από πάρα πολλούς Αθηναίους ότι έχουν τεράστια παράπονα από τον Κώστα Μπακογιάννη. Και πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλύτερη λύση με τον Κώστα Ζαχαριάδη. Είμαστε εδώ για να σε υποστηρίξουμε με όλη μας την καρδιά και να τρέξουμε χιλιόμετρα μέχρι το τέλος».