Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, στις 12:00, προτού ο κ. Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος συγκέντρωσε το 57% των ψήφων, έναντι 43% της Έφης Αχτσιόγλου. Συνολικά, ψήφισαν περίπου 135.000 νέα και παλιά μέλη.

«Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Από αύριο αρχίσει η σκληρή δουλειά» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κασσελάκης. «Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας» σημείωσε και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά αλλά και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς». 

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ λίγο αργότερα προχώρησε σε δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθαν στην κάλπη» τόνισε η κα Αχτσιόγλου. «Αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον κόσμο» σημείωσε.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αφότου ψήφισε

Με το μεγάλο ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάται να είναι ποιος θα είναι ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε πως «οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί».

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ηχηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, τονίζοντας ότι «τον λόγο έχουν σήμερα τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μαζικά προσέρχονται στις κάλπες. Από αύριο θα έχουμε νέο ή νέα πρόεδρο όποιον/α αποφασίσουν τα μέλη».

Όπως σημείωσε ο ίδιος «είναι μια αποφασιστική στιγμή για το κόμμα, είμαι περήφανος που αφήνουμε μια βαριά παρακαταθήκη, αλλά και ευτυχής για την μαζική ανταπόκριση των μελών μας, κάτι που αποτελεί εφόδιο για την επόμενη μέρα». Κατέληξε λέγοντας πως «οι αληθινοί και οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο».

«Και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης». Αυτή η δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί πως ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει παρών στην επόμενη ημέρα του κόμματος μετά το τέλος μίας εποχής 15 ετών και ότι με κάποιο τρόπο θα είναι εκεί για τον ΣΥΡΙΖΑ.