Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινήσαμε μια διαδικασία αντικατάστασης του Α. Τσίπρα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις εκλογές και είχαμε τρία φαινόμενα, το ένα φαινόμενο πολλοί υποψήφιοι, το δεύτερο φαινόμενο η ξαφνική εμφάνιση του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος μέσα στους λίγους μήνες που είναι στην Ελλάδα αποφάσισε ότι μπορεί να είναι ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά του. Και το τρίτο φαινόμενο είναι όλο το κακό που γίνεται ιδιαίτερα στο διαδίκτυο από λίγους -έχω παρατηρήσει ότι τα ίδια και τα ίδια ονόματα είναι- οι οποίοι ξεπερνούν τη συνήθη αντιπαράθεση απόψεων και θέσεων που έχουν οι Αριστεροί όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με άλλα κόμματα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια ευγένεια που δεν προσβάλλει τον άλλο με τον οποίο συζητάς και μια επικράτηση στη βάση των αρχών και των αξιών, άρα γι' αυτά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.

Εμείς θα τα «τσαλακώσουμε», εμείς θα τα «σιδερώσουμε». Η προσπάθεια που πρέπει να γίνει είναι να τα σιδερώσουμε και όχι να είναι μια προσπάθεια η οποία εύκολα θα πει άλλος ότι από πίκρα που χάσατε φεύγετε. Θα είναι μια αντιπαράθεση θέσεων...

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας: Η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να πάρει θέση. Επέλεξε να μην πάρει θέση, όμως υπάρχει πάρα πολύς κόσμος -κι εγώ ανάμεσά τους- ο οποίος παρακολουθεί και θέλει και τη γνώμη του Αλέξη, ο οποίος πολύ επιτυχημένα διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας, πρόεδρος του κόμματος και βεβαίως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άρα έχει βαρύνουσα θέση η άποψή του.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ: Να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Κασσελάκη για το Κυπριακό: Ξεκίνησαν από άγνοια, πετάχτηκε ένας δημοσιογράφος, του είπε το σωστό και υπάρχει αυτό το ζήτημα, που το βάζει η Έφη Αχτσιόγλου, ότι δεν έχει παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα, αντίθετα παρουσιάζονται κάποιες θέσεις που είτε βγαινουν από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε κάποιες άλλες θέσεις που θα έλεγε κανένας ότι είναι μακριά από τις λογικές του ΣΥΡΙΖΑ.