«Εμείς δεν εκπροσωπούμε επαγγελματίες συνδικαλιστές» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας ΔημοκρατίαςΘάνος Πλεύρης στη Βουλή στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε "δεν έχετε το προνόμιο να εκπροσωπείτε εσείς τους εργάτες και να απευθύνεστε εδώ πέρα και να λέτε εσείς που δουλεύετε στα σαλόνια. Στις περιοχές που αναφέρεστε είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία, όλες οι περιοχές που είπατε αφορά εργάτες, αγρότες, είναι η λαϊκή τάξη η οποία εμπιστεύεται αυτήν εδώ την κυβέρνηση και αυτό σας ενοχλεί και σίγουρα εμείς δεν εκπροσωπούμε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές. Δεν εκπροσωπούμε αυτούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κλείνουν τους δρόμους. Αυτούς δεν τους εκπροσωπούμε, αυτούς τους εκπροσωπείτε εσείς".

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στον κ. Ηλιόπουλο, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά απεργούν τα άλλα σωματεία σε ένδειξη αλληλεγγύης ενώ δεν απεργεί το βασικό σωματείο. "Τι σας ενοχλεί κύριοι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ; Σας ενοχλεί ότι το άρθρο 22 του Συντάγματος ορίζει ότι η εργασία είναι δικαίωμα; Το άρθρο 31 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου διασφαλίζει το δικαίωμα γιατί, όπως η απεργία είναι δικαίωμα, είναι και η εργασία δικαίωμα και επιτέλους θεσμοθετείται ότι πρακτικές στις οποίες συνηθίζεται να απεργείτε λίγοι και να κλείνετε εισόδου σε εταιρείες και σε εργοστάσια για να μην μπούνε αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και παραβιάζεται το δικαίωμα εργασίας τους. Δεν θα το έχετε πια αυτά που είχε μάθει το ΠΑΜΕ με τσαμπουκά να κλείνει τα εργοστάσια. Τελείωσε ο εργάτης που θέλει να δουλέψει δεν θα δώσει λογαριασμό στο ΚΚΕ, δεν θα δώσει στο ΠΑΜΕ".