Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας από το βήμα της Βουλής φαίνεται να κάνει λόγο για όσους «κλείνουν το μάτι» στους ανεμβολίαστους και τους ασκεί σκληρή και αυστηρή κριτική, λέγοντας τους ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το 90% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εννιά στους  10 ασθενείς άνω των 60 ετών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Καλό είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και όσοι ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής να μην κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους. Κάποιοι που κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από μια ΜΕΘ. Μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων. Και είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοια ότι κάτι άλλο συμβαίνει και τα εμβόλια δεν είναι η λύση. Όποιος μιλάει από αυτό το βήμα πρέπει να καταλήγει λέγοντας ότι αποδέχομαι το ρίσκο να υπάρχουν στις ΜΕΘ 90% ανεμβολίαστοι», τόνισε με επικριτικό τόνο ο υπουργός Υγείας,με αφορμή τη συζήτηση επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει, για την παροχή κινήτρων στους νέους που θα εμβολιαστούν.

Απάντηση στην Ελληνική Λύση

Στην συνέχεια ο υπουργός,δίνοντας απάντηση σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης,Κυριάκος Βελόπουλος,είπε: «Τι άλλο στοιχείο χρειάζεται για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης;»


Στην συνέχεια ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Η Ελληνική Λύση αναγνώρισε το κόμμα της σε αυτά που είπα. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει», κάνοντας λόγο για τις αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης,Κωνσταντίνου Χήτα, καθώς υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας δεν απαντά στα ερωτήματα που έθεσε το κόμμα του και πως το έργο της κυβέρνησης είναι μόνο επικοινωνικακό, χώρίς να ασκεί πολιτική στην πραγματικότητα.

Κόντρα Πλεύρη με Τσακαλώτο

Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να κουνά το δάχτυλο σε όλους τους άλλους, δίχως να κάνει η ίδια την αυτοκριτική της για το τι δεν πήγε καλά, ώστε η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στους εμβολιασμένους.

Επιπλέον, υπογράμμισε πόσο απαραίτητη είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς όπως είπε, η πανδημία δεν θα είναι παροδική.
Πιο συγκεκριμένα, είπε:«Δεν μου αρέσουν να μου κουνάνε το δάχτυλο με αυτό το ύφος. Αυτή η κυβέρνηση είχε την στήριξη σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης, και είστε πολύ τυχεροί που σας στηρίξαμε, κάνοντας το καθήκον μας γιατί όλοι πρέπει να εμβολιαστούν».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ,Μιχάλης Κατρίνης, φάνηκε επίσης να κάνει έναν επικριτικό λόγο προς την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στους χειρισμούς της κυβέρνησης έως τώρα, και πως εμπεριέχουν μικροπολιτική σκοπιμότητα λέγοντας: «Δυστυχώς κάνετε μικροπολιτική προσέγγιση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να μας ενώνει όλους και όχι να μας χωρίζει, χωρίς να συναισθάνεστε ότι αυτή η λογική σας περνά ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε να περάσει η πλειοψηφία των κομμάτων που στηρίζουν τους εμβολιασμούς».