Δεκτές κατα πλειοψηφία έγιναν οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας των Διονυσίου Καλαματιανού, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίου Κοτρωνιά, βουλευτή της Ν.Δ., και Ειρήνης Δούρου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

Η άρση ασυλίας και των τριών είχε προταθεί από την αρμόδια επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αλλά και οι τρεις βουλευτές είχαν ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας τους.

Η αίτηση άρση ασυλίας για την κυρία Δούρου ζητήθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κάτοικοι του Ματιού, την περίοδο που ήταν περιφερειάρχης, ενώ για το θέμα έχει τοποθετηθεί η βουλευτής στην Ολομέλεια, με την έναρξη της βουλευτικής περιόδου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Καλαματιανός, μιλώντας στην Ολομέλεια, είπε ότι «πρόκειται για μια προδήλως αβάσιμη υπόθεση», δεδομένου ότι φέρεται να έχει εκδώσει ένα ένταλμα πληρωμής τον Δεκέμβριο του 2017, ως διοικητής του ΕΦΚΑ, όμως η θητεία του είχε λήξει 31.12.2016 ως διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κοτρωνιάς, σχετικά με την άρση ασυλίας του, είπε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που τοποθετείται πριν από μία δεκαετία και αφορά την περίοδο που διατελούσε δήμαρχος.