Τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον στο Ζαγόρι και την Ήπειρο επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media, στο περιθώριο της ένταξης των Ζαγοροχωρίων στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Όπως επισήμανε o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δικαιώνεται, έτσι, μία κοινή προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και μία προσωπική του δέσμευση από το 2019 που αφορούσε αυτό το ασύγκριτης ομορφιάς ελληνικό τοπίο να είναι το πρώτο που θα εγγραφεί στα μητρώα του οργανισμού.

«Πρόκειται για εξέλιξη που αναγνωρίζει τη μοναδική αρχιτεκτονική 46 οικισμών της Πίνδου, αναδεικνύοντάς τους σε προορισμό για επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ταυτόχρονα, όμως, τους προστατεύει από την αλόγιστη δόμηση και τον υπερτουρισμό. Με άλλα λόγια, ανοίγει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον στο Ζαγόρι και στην Ήπειρο», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Από χθες τα Ζαγοροχώρια κατέχουν τη δική τους θέση στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δικαιώνεται, έτσι,...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

«Από χθες τα Ζαγοροχώρια κατέχουν τη δική τους θέση στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δικαιώνεται, έτσι, μία κοινή προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου. Αλλά και μία προσωπική μου δέσμευση από το 2019, αυτό το ασύγκριτης ομορφιάς ελληνικό τοπίο να είναι το πρώτο που θα εγγραφεί στα μητρώα του οργανισμού.

Πρόκειται για εξέλιξη που αναγνωρίζει τη μοναδική αρχιτεκτονική 46 οικισμών της Πίνδου, αναδεικνύοντάς τους σε προορισμό για επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ταυτόχρονα, όμως, τους προστατεύει από την αλόγιστη δόμηση και τον υπερτουρισμό. Με άλλα λόγια, ανοίγει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον στο Ζαγόρι και στην Ήπειρο».