Ένσταση για την ποινική έρευνα που αφορά σε εκείνη και όλους τους εμπλεκόμενους του Qatargate έκανε την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, στο Εφετείο των Βρυξελλών η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Η αμφιβολία, που αποτυπώθηκε μέσω του διαβήματος στο Εφετείο, αποτυπώνεται σε δύο φαεινά σημεία, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας συνήγορος της ανεξάρτητης ευρωβουλευτή

Η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου


Σήμερα (σημ. 19/9/2023) στο Εφετείο των Βρυξελλών, όλοι οι εμπλεκόμενοι (σημ. της υπόθεσης Qatargate) μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, υπέβαλαν ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας μέχρι σήμερα.

Οι ενστάσεις αυτές στηρίζονται σε δύο πυλώνες:

* Ο ένας είναι ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στην ασυλία που έχει η κ. Καϊλή από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου και αυτό σημαίνει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

* Η δεύτερη και η βασικότερη ένσταση είναι ότι ο ανακριτής της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ, είχε σοβαρό κώλυμα για να μην είναι ανακριτής και το απέκρυψε αυτό το κώλυμα στο οποίο συνίσταται στο ότι ο γιος του Κλεζ μαζί με τον γιο βασικής υπόπτου και εμπλεκόμενης ευρωβουλευτού είχαν κοινή εταιρεία.

Αυτό πλήττει απόλυτα την αμεροληψία του συγκεκριμένου ανακριτή και θα έπρεπε να είχε δηλώσει αποχή από την πρώτη στιγμή.

Αν αυτά συνέβαιναν στην ελληνική επικράτεια σήμερα θα ήταν κατηγορούμενος».

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, υποστηρίζουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις βελγικές Αρχές, ήδη από τον Ιούλιο του 2022 -πολύ πριν τη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου 2022- άρα παραβιάστηκε η βουλευτική ασυλία της.