Τη δημιουργία Task Force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές της μαζί με την πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, και τον ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το χωριό Μεταμόρφωση στον Δήμο Παλαμά και ακολούθως το Κεραμίδι Φαρκαδόνας, ενώ επισκέφθηκε κτηνοτροφική μονάδα στη Ζηλευτή Τρικάλων που επλήγη από τις νεροποντές με συνέπεια να πνιγούν στα λασπόνερα δεκάδες παραγωγικά ζώα.

«Είμαστε μονίμως πάνω από το τηλέφωνο για να δούμε πότε θα έρθουν να μαζέψουν τα ζώα. Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει καμία κατευθυντήρια γραμμή. “Θα έρθουμε αύριο…’’ κι έχουν περάσει δώδεκα ημέρες. Στην αρχή δεν είχαμε πρόσβαση λόγω των νερών και πλέον δεν έχουμε πρόσβαση λόγω των νεκρών ζώων. Οπότε είμαστε στο μηδέν», ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της κτηνοτροφικής μονάδας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, περιγράφοντας έτσι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «δέκα ημέρες μετά δεν έχει γίνει αποκομιδή χιλιάδων νεκρών ζώων και αυτό το γεγονός είναι ενδεικτικό της ανικανότητας, της αβελτηρίας και πρέπει άμεσα -αύριο το πρωί- είτε με τον Στρατό είτε με άλλο τρόπο να γίνει η αποκομιδή και η καύση όλων αυτών των ζώων». Άσκησε δε για μια ακόμη φορά δριμεία κριτική προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για κονδύλια που ήδη δικαιούνταν η χώρα μας.

«Εμείς θέλουμε νέους πόρους κι ένα σύγχρονο σχέδιο. Γι’ αυτό προτείναμε από το βήμα της ΔΕΘ τη συγκρότηση μιας Task Force με ομάδες εργασίας, για να αξιοποιηθούν τα χρήματα με διαφάνεια και ταχύτητα χωρίς ίχνος πελατειασμού», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η αλληλεγγύη αποτελεί θεμελιώδη αξία τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, να είστε σίγουροι ότι θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια ούτως ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι για να ξαναφτιαχτεί η ζωή αυτών των ανθρώπων και αυτό να γίνει με τη διαφάνεια που απαιτείται».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 19/9