Για τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Απογευματινής». Η δημοσιογράφος Πένυ Αβραμίδη ρώτησε για τις
μεταρρυθμίσεις στην δικαιοσύνη και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Δεν πρέπει να αντιδρούμε σπαμωδικά γι' αυτό η απάντηση στο τελευταίο σας ερώτημα είναι σίγουρα είναι πολύ καλύτερα να προλαμβάνουμε από το να ερχόμαστε εκ των υστέρων να κάνουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης και στις προτάσεις που θα φέρει προς ψήφιση ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένεις σαν αυτή που περιγράψατε. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί κάποιος άνθρωπος μπορεί να τρέχει με 140 χιλ. να σκοτώνει δύο ανθρώπους και να καταλήγει να μην μπαίνει καμία ημέρα στην φυλακή, γιατί ακριβώς ο ποινικός κώδικας δεν δίνει την δυνατότητα στο διαστήριο να κάνει κάτι διαφορετικό». «Αυτές οι παρεμβάσεις θα έρθουν πολύ γρήγορα και θα είναι μία σημαντική τομή με το χθές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δικαιοσύνη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.