Λίγες μέρες μόνο έμειναν για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα μάλιστα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η διαδικασία εξελίσσεται σε ένα «ντέρμπι» ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στο MEGA το απόγευμα της Παρασκευής (15/09), ο ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας Ανδρέας Δρυμιώτης σημείωσε πως φαβορί στην «κούρσα» για την προεδρία είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Όπως είπε ο κ. Δρυμιώτης, η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη δείχνει πως οι ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ανανέωση, ενώ ο ίδιος τον χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη αντίφαση».

«Τα ποσοστά του Τσακαλώτου και του Τζουμάκα είναι εξευτελιστικά. Στην προτίμηση για την προεδρία υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που λέει πως "δεν έχει πρόβλημα".  Εγώ πιστεύω πολύ στην παράσταση νίκης και σε αυτήν προηγείται η Αχτσιόγλου. Ο Κασσελάκης αποτελεί μία πολύ μεγάλη αντίφαση. Στην πρώτη του δήλωση μίλησε για "σκηνοθετημένο πρωθυπουργό", ενώ από εκεί και πέρα όλη του η εμφάνιση είναι σκηνοθετημένη. Είναι σαν να βλέπουμε υποψήφιο πρόεδρο για την Αμερική. Αυτά κάποια στιγμή θα ‘’χτυπήσουν’’ στον κόσμο. Εγώ ερμηνεύω την προσκόλληση στον Κασσελάκη σαν την απελπισία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που τον βλέπουν σαν μοναδική ελπίδα. Αλλά αυτό έχει πολλούς κινδύνους. Δεν είναι δυνατόν να είσαι πρόεδρος κόμματος και να είσαι εκτός Βουλής για 4 χρόνια», είπε ο ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: