Eνωτική δήλωση αποκλείοντας τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στα σενάρια των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα η κ.  Αχτσιόγλου σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, εν μέσω δηλώσεων από συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίο δεν αποκλείουν όπως λένε οι ίδιοι τη διάσπαση του κόμματος της Κουμουνδούρου, τόνισε πως «δεν τίθεται ζήτημα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την επόμενη μέρα. Για εμένα το να είμαστε όλοι μαζί είναι το ελάχιστο, είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και έναν περισσότερο. Όταν είσαι κυβερνητικό κόμμα επιδιώκεις να ασκήσεις τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή στην κοινωνία», ενώ υπογράμμισε ότι «η πολιτική είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, και ως τέτοιο σοβαρό ζήτημα πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική».

Η κα Αχτσιόγλου σχολίασε όπως ήταν φυσικό και τα όσα έχουν συμβεί στις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές, λέγοντας πως «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες σε τρία επίπεδα:

Στην πρόληψη όπου δεν έγιναν σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα. Πριν από τρία χρόνια είχαμε τον “Ιανό” και στην περιοχή έπεσαν περίπου 700 εκατομμύρια. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει.

Δεν υπήρξε σοβαρή παρέμβαση τη στιγμή εκδήλωσης του φαινομένου το οποίο ήταν προδιαγεγραμμένο.

Στην αντιμετώπιση των συνεπειών υπάρχει απουσία και έλλειψη του κρατικού μηχανισμού»

Η πρώην υπουργός υπογράμμισε επίσης πως «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται σοβαρός σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική προστασία και την αξιοποίηση των πόρων, έγκαιρη και ουσιαστική παρέμβαση τη στιγμή της εκδήλωσης ακραίων φαινομένων γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ, αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές ενόψει χειμώνα».