Κάλεσμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής, για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας πρωί της Πέμπτης (14/09) στο OPEΝ.

«Καλώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει να ψηφίσει την Κυριακή. Και να μείνει και μετά μαζί μας, έτσι ώστε όλοι, όλες, όλα μαζί να δουλέψουμε για ένα κόμμα που παράγει πολιτική. Ένα κόμμα συγκροτημένο, δημοκρατικό, με όργανα που λειτουργούν, με συλλογική λειτουργία, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Ένα κόμμα με καθαρή ταυτότητα, υπερήφανο για τις ιδέες του», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η πολιτική είναι επιλογές, είναι προτεραιότητες»

Μιλώντας για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, σημείωσε πως αναδεικνύεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή του μοντέλου του αναπτυξιακού κράτους, με ισχυρή περιφερειακή διάσταση. Υπογράμμισε τη θέση του πως αυτό που χρειάζεται είναι ένας νέος φορέας που θα σχεδιάσει, συνολικά, την ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης περιοχής. «Η πολιτική είναι επιλογές, είναι προτεραιότητες, και όποιος δείχνει ότι έχει πολλές (προτεραιότητες) δεν έχει επί της ουσίας καμία», σχολίασε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για «αυτό το μείγμα νεοφιλελευθερισμού και πελατειακού κράτους», στο οποίο εδράζεται, όπως είπε, η πολιτική που ακολουθεί.

Ο κ. Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρχει λογοδοσία και διαφάνεια παντού, «ακόμα και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης -όπως μετά από φυσικές καταστροφές, ή όπως την περίοδο της πανδημίας- δεν νοούνται, για παράδειγμα, απευθείας αναθέσεις που να μην ελέγχονται από διακομματική επιτροπή».

«Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα»

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «Dnews», ο κ. Τσακαλώτος είπε μεταξύ άλλων ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε προγνωστικά και ότι «η κάλπη είναι κάλπη και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα». Τόνισε ότι προσωπικά στοχεύει στην πρώτη θέση και ότι πιστεύει πως «είναι ένας στόχος απολύτως εφικτός». «Αλλά ακόμα και να μην εκλεγώ πρόεδρος», σημείωσε, «θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα προσφέρω όπου και όσο μπορώ, προτάσσοντας το καλό του κόμματος αλλά και του κόσμου που στηρίζεται σε αυτό για ένα καλύτερο μέλλον».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: