«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρότι η χώρα ήταν χρεοκοπημένη, είχε καταφέρει να φτιάξει σχέδιο διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας», τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Σωκράτης Φάμελλος.

Μεταξύ άλλων, o μεταβατικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Αυτά τα σχέδια που έγιναν στη χώρα για πρώτη φορά το 2018, έπρεπε να επικαιροποιηθούν το 2021 στην Ευρώπη». Στη συνέχεια έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση, καθώς όπως είπε «η Ευρώπη το 2022 επεσήμανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έχει κάνει σωστή διαχείριση κινδύνου πλημμύρας. Σε κάθε περίπτωση θα είχαμε αποφύγει κάτι. Πράγματι είναι ακραίο το φαινόμενο γι' αυτό έπρεπε να έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα».

Όσον αφορά στην παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως καθυστέρησε η παραίτηση και πως έπρεπε να είχε γίνει την ίδια μέρα.

«Βέλη» σε Μητσοτάκη

Επιπλέον, ο μεταβατικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός «μετρά την πολιτική του δράση με τον αντίκτυπο στην κοινωνία και όχι κάνοντας το σωστό».