Για «χρήσιμα στοιχεία» και «κρίσιμες πληροφορίες» που βοηθούν στην εξιχνίαση του πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα αιματηρού επεισοδίου στη Λούτσα το απόγευμα της Δευτέρας μιλάει ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μέχρι να έχουμε το σύνολο της πληροφορίας, πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα τουρκικής υπηκοότητας, κάποιοι από αυτούς είχαν ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας, οι οποίες μένει να δούμε αν ήταν πραγματικές ή πλαστές. Να διασταυρωθούν μια σειρά από στοιχεία σε ό,τι αφορά και την πινακίδα του οχήματος. Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., διαφόρων υπηρεσιών της, είναι τεράστια. Με τον τρόπο που επιβάλλει η σοβαρότητα της υπόθεσης, θα διαχειριστούμε τα στοιχεία και όταν είμαστε έτοιμοι να πούμε κάτι παραπάνω, θα το κάνουμε. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το ζήτημα περί ναρκωτικών. Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός. Έως ότου έχουμε το σύνολο της εικόνας και τις απαραίτητες διασταυρώσεις, οφείλουμε να μένουμε σε αυτά που έχουμε μέχρι τώρα. Έχουμε αρκετά ευρήματα σε ό,τι αφορά κάλυκες, σφαίρες στο σημείο, κάποιες κρίσιμες πληροφορίες που ψάχνουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Υπήρχαν κάποια αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν που προσομοιάζουν -που είχαν συμβεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού- και εξετάζεται η συσχέτισή τους», αναφέρει.


Το χρονικό

Σε συναγερμό βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά την ενημέρωση για έξι νεκρούς από πυροβολισμούς το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, σε συμβάν που έλαβε χώρα στην Αρτέμιδα. 

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν 25 κάλυκες, ενώ η Αστυνομία αναζητεί ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Ο λόγος αρχικά γίνεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι πυροβολισμοί φέρεται να σημειώθηκαν στην οδό Αρίωνος, συγκεκριμένα στη συμβολή με την οδό Ακροπόλεως. Στο σημείο φέρεται να μετέβη 10 λεπτά μετά το συμβάν το ΕΚΑΒ με κινητή μονάδα με διασώστες και γιατρό, το οποίο φέρεται να επιβεβαιώνει πως οι άνθρωποι που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποκλείσει την περιοχή. 

Oι πυροβολισμοί εκτιμάται ότι άρχισαν από επιβάτες αυτοκινήτου με γερμανικές πινακίδες, μάρκας Ford και χρώματος μαύρου. Οι τέσσερις από τους νεκρούς φέρεται να βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα, οι δύο μπροστά, όπως μετέδωσε το Star. Μάλιστα, ο ένας από τους επιβαίνοντες προσπάθησε να διαφύγει. Από το Star μεταδίδεται ότι αναζητούνται δύο οχήματα, ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή, ενώ έχει δοθεί σήμα σε λιμάνια και αεροδρόμια να μη φύγει οποιοσδήποτε ύποπτος. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι δεν είναι εξακριβωμένο αν είναι ένας ο δράστης ή περισσότεροι. Από την Αστυνομία αναφέρεται ότι δεν ξέρουν αν είναι Καλάσνικοφ ή εννιάρι πιστόλι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, όπως δεν είναι γνωστό αν είναι ένα ή περισσότερα τα όπλα.

 



Η ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει ότι υπάρχει συμβάν με πυροβολισμούς και τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων στα έξι: «Πριν από λίγο εντοπίστηκαν 6 θανάσιμα τραυματισμένα άτομα ύστερα από πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αρτέμιδας».