Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στην Πράγα, λόγω πυροβολισμών σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της πόλης, με αρκετούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία.

Διαβάστε ακόμα: Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Νέες αποκαλύψεις για τον συνεργό του πιστολέρο - Το βαρύ παρελθόν του 33χρονου


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μερικών σπουδαστών στο X (πρώην Twitter), όλα έγιναν στον 4ο όροφο σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της Πράγας. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και τους γύρω δρόμους για την προστασία των πολιτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Τσεχίας, 15 άνθρωποι είναι νεκροί ενώ οι τραυματίες είναι 24. 

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης ο οποίος, σύμφωνα με αναφορές, αυτοπυροβολήθηκε όταν αυτοκίνητα της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο. Ο ένοπλος ήταν φοιτητής στη Φιλοσοφική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.


Πυροβολισμοί στην Πράγα: Τι αναφέρει η αστυνομία

Η τσεχική αστυνομία με νεότερη ενημέρωσή της ανέφερε ότι «εξουδετερώθηκε» ο δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από το συμβάν.

Ο δράστης πριν την εξουδετέρωσή του:

 

Νωρίτερα, η τσέχικη αστυνομία με ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) ανέφερε ότι «άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς». Το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πράγας ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν πυροβολισμοί εντός του κτιρίου, σύμφωνα με email που στάλθηκε προς τους φοιτητές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Καρόλου. «Μην μετακινηθείτε...κλειδώστε τα γραφεία σας», αναφέρει το email.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης χρησιμοποίησε ένα μακρύκαννο όπλο με διόπτρα.

Σε βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται δεκάδες νέοι άνθρωποι να εγκαταλείπουν τρέχοντας το πανεπιστήμιο.

Δείτε σε μια συγκλονιστική φωτογραφία φοιτητές του ιδρύματος να προσπαθούν να καλυφθούν από τον δράστη, ισορροπώντας πάνω σε ένα πεζούλι στην κορυφή του κτιρίου:

 


«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. «Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός» πρόσθεσε.

Νωρίτερα καθηγητής που διδάσκει στο πανεπιστήμιο ανέφερε πως,
οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών.