Στη Λάρισα βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 9/09, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Κώστας Σκρέκας και Χρήστος Τριαντόπουλος αντίστοιχα, προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των καταστροφών και η αποζημίωση των κατοίκων, μετά τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Τα κυβερνητικά στελέχη είχαν επαφές στο Εμπορικό επιμελητήριο, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Σκρέκας, «να μπορέσουμε να τακτοποιήσουν και να συντονίσουμε τα κλιμάκια, τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα την καταγραφή των ζημιών, ώστε να έχουμε έγκαιρη και δίκαια αποζημίωση των πληγέντων.


Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, είναι εκτεταμένες οι ζημιές. Επεκτείνονται σχεδόν στο σύνολό της Θεσσαλίας. Δεν είναι αποκεντρωμένες μόνο σε μία Περιφερειακή Ενότητα, οπότε η δουλειά που έχουν να κάνουν τα κλιμάκια και ο συντονισμός είναι πολύ στενός ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση».


Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης πως «ήδη οι δήμοι έχουν βγάλει τα κλιμάκια και κάνουν καταγραφές σε κατοικίες και σε σπίτια, αλλά έχουμε 2 κατηγορίες καταγραφών που πρέπει να γίνουν. Η μια αφορά τα νοικοκυριά και τις οικογένειες όπου εκεί έχει ξεκινήσει ήδη από τους δήμους και ο 2ος άξονας αφορά τις επιχειρήσεις, επαγγελματίες, αγρότες. Η προσπάθεια για απεγκλωβισμούς για ανθρώπους που δεν έχουνε πρόσβαση στις πόλεις και στα κέντρα συνεχίζεται».


Σοκαριστικές ήταν οι εκτιμήσεις που έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος είπε πως «η Θεσσαλία θα επανέλθει μετά από πέντε χρόνια».

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε να δημιουργηθεί «ψηφιακή πλατφόρμα, να μην υπάρχουν χαρτιά, γραφειοκρατία για να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις».

*Πηγή: onlarissa.gr