Με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από το «χτύπημα» της κακοκαιρίας “Daniel” ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μίλησε για την επόμενη ημέρα στην περιοχή.  «Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο μεγάλο πρόβλημα στη Θεσσαλία. Υπάρχει πρόβλημα στο Πήλιο με τις υποδομές. Κρίσιμες υποδομές χρειάζονται άμεση παρέμβαση. Υπάρχει πρόβλημα. Προβλήματα σε πολλές σε κρίσιμες γέφυρες οι οποίες έχουν θέμα προσπελασιμότητας. Πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα και ζητάμε να αποκατασταθεί το δίκτυο της επικοινωνίας μεταξύ των τεσσάρων νομών αλλά ταυτόχρονα και επικοινωνία μέσα στις πόλεις και στα τοπικά διαμερίσματα.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία κανονικότατα, εκτός από το Κέντρο Υγείας Παλαμά. Υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα το πρωί και συνεχίζει: Στον Παλαμά έχουν επιστρατευθεί όλες οι δυνάμεις οι οποίες γινόταν να επιστρατεύσουν πέντε ελικόπτερα και στην πορεία αύριο θα αυξηθούν σε δέκα. Μεγάλη δύναμη του στρατού, της Πυροσβεστικής που έχει και τώρα έχει τον πρώτο λόγο στη διαδικασία αυτής της επιχείρησης»

Σχετικά με το πού μεταφέρονται οι διασωθέντες και αυτοί που απεγκλωβίζονται, έκανε γνωστό ότι το σημείο είναι το αεροδρόμιο που έχει δημιουργηθεί στο γήπεδο στην Καρδίτσα. «Αμέσως από εκεί με βανάκια μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο του πρώτου Δημοτικού σχολείου, όπου εκεί τους παρέχονται όλες οι πρώτες βοήθειες, ενώ αν χρειάζεται και περίθαλψη» είπε ακόμη.

Για το τι θα γίνει με όσους θα μείνουν άστεγοι, δεδομένου ότι πολλά σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, τόνισε: «Έχουν αρχίσει ήδη οι έλεγχοι στις περιοχές όπου επιτρέπουν οι συνθήκες, έχουν γίνει οι έλεγχοι των σπιτιών για να μπορέσουν να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις και άμεση βοήθεια, με χρηματικές προκαταβολές από το κράτος. Μετά θα υπάρξει η διαδικασία των επιχειρήσεων, των οικοσκευών και ανάλογα για κάθε περίπτωση, που είναι ξεχωριστή. Οπωσδήποτε μέλημά μας είναι και οι πληγείσες επιχειρήσεις».