Στην εκπομπή MEGA MAG μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφορικά με την κατάσταση στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ο οποίος έχει μπει σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, οι Ρομά που ζουν στον οικισμό έχουν πειθαρχήσει στην καραντίνα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

«Υπάρχει ηρεμία, τροφοδοσία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και υπάρχει καραντίνα στην καραντίνα. Τα 31 άτομα με τον ιό έχουν μεταφερθεί σε ιατρικό κέντρο ειδικά διαμορφωμένο με περίθαλψη και φύλαξη, για να μην μολύνουν τον υπόλοιπο πληθυσμό. Μέσα εβδομάδα θα γίνουν και άλλα τεστ στον οικισμό και σε άλλους εννιά οικισμούς Ρομά που έχουμε στη Θεσσαλία», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, για όσους βρίσκονται σε καραντίνα «υπάρχει στρατηγική διανομής και έχει την ευθύνη ο δήμος και παίρνουν τα απαραίτητα και ό,τι χρειάζονται. Αν δεν υπάρξει σωστή τροφοδοσία θα υπάρξει πρόβλημα. Έχω επικοινωνήσει με όλους τους δημάρχους που φιλοξενούν στις πόλεις τους Έλληνες – τσιγγάνους και έχουν πάρει μέτρα. Είτε μοιράζοντας τρόφιμα, είτε μάσκες και σαπούνι, είτε με μεγάλη φύλαξη από την Αστυνομία ώστε να τηρούνται τα μέτρα».

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αυτή τη στιγμή αντέχει. Παράλληλα, δημιουργήσαμε σε χρόνο – ρεκόρ το ιατρικό κέντρο για να μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία μας», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.