Μπορεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να είχε να συνεδριάσει καιρό, ωστόσο η τελευταία του συνεδρίαση μόνο αδιάφορη δεν ήταν από την άποψη των τόνων που επικράτησαν.

Η ένταση της κριτικής ανέβηκε για την στρατηγική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με έμφαση στις μετακινήσεις στελεχών του κόμματος σε αντίπαλους συνδυασμούς σε αυτούς που η Χαριλάου Τρικούπη έχει δώσει το χρίσμα. Ενώ πυρά υπήρξαν και για την υποστήριξη των υποψήφιων στις αυτοδιοικητικές, με στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς να μιλούν για χλιαρή προσπάθεια από την πλευρά του κόμματος.

Χαρακτηριστική ήταν η έντονη κριτική του Χάρη Καστανίδη που πλέον δεν βρίσκεται στη Βουλή μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για διαχείριση που κάνει το κόμμα να φαίνεται συμπλήρωμα της ΝΔ και για ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές από την πλευρά της ηγεσίας.

‘Όπως όλα δείχνουν πέρα από την Αθήνα που το ΠΑΣΟΚ στηρίζει συντεταγμένα και με οργανωμένο τρόπο την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, σε πολλούς άλλους δήμους και περιφέρειες υπάρχουν αρρυθμίες που πυροδοτούν την ένταση.