Ελληνοφρένεια (Ε)
Ελληνοφρένεια (Ε) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
oikonomou_7878787
Πολιτική

Οικονόμου: Εξετάζεται το ενδεχόμενο για αυστηρότερες ποινές σχετικά με τις τροχαίες παραβάσεις - Θα αξιοποιηθούν οι κάμερες

«Δεν είναι τίποτα άλλο πάρα σκοταδισμός και παραλογισμός», τόνισε αναφορικά με τις αντιδράσεις τις νέες ταυτότητες

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων ποινών για τροχαίες παραβάσεις , σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη στο υπουργείο για θέματα οδικής ασφάλειας, εντατικοποίηση ελέγχων καθώς πρέπει να εμπεδωθεί η αντίληψη πως ό,τι προβλέπεται θα εφαρμόζεται. Όπως ανέφερε ο υπουργός, υπάρχουν συγκεκριμένες παραβάσεις που η κατάσταση έχει ξεφύγει τραγικά,  όπως η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, η παραβίαση stop, η  οδήγηση και η χρήση κινητού.

«Αν πρέπει να πάρουμε αυστηρότερες αποφάσεις, μια είναι η αυστηρότερη απόφαση, η αφαίρεση της άδειας οδήγησης, πολύμηνη στην αρχή, πολυετής αν το ξανακάνεις, οριστική αν είσαι συνεχώς υπότροπος», τόνισε.

Στη συνέχεια, ανέφερε  ότι χρειάζεται αναδιάταξη του δυναμικού της ελληνικής αστυνομίας σε κρίσιμες υπηρεσίες για την εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη. Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η αποδυνάμωση της τροχαίας και να γυρίσουν πίσω τα 250 άτομα που αποσπάστηκαν μόνο το 2023.

Επιπλέον, τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν τα τεχνολογικά μέσα και οι κάμερες που ήδη υπάρχουν και για τις τροχαίες παραβάσεις αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει δοθεί ταυτόχρονα διαταγή στην ομάδα ΔΙΑΣ να αποδίδει ποινές και σε τροχαίες παραβάσεις.

Παράνομοι αγώνες

Ερωτηθείς για τους αυτοσχέδιους παράνομους αγώνες στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε ορισμένους ένας δημόσιος δρόμος να μετατρέπεται σε πίστα αγώνων βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ηχορύπανση. Ακολούθως, επεσήμανε ότι θα απαγορευτούν τέτοιες ενέργειες, η τροχαία και η αστυνομία θα παρεμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως την Παρασκευή και το Σάββατο όταν έγιναν και συλλήψεις.

Νέες ταυτότητες

Για τις νέες ταυτότητες τόνισε ότι η οποιαδήποτε άρνηση «δεν είναι τίποτα άλλο πάρα σκοταδισμός και παραλογισμός και πρόσθεσε ότι η νέα ταυτότητα δεν πλαστογραφείται και δεν θα χακάρεται». Επίσης, είπε ότι θα υπάρχει δυνατότητα  από τον Δεκέμβριο, εφόσον νομοθετηθεί, να υπάρχει στην νέα ταυτότητα ο προσωπικός αριθμός, ο αριθμός του ΑΦΜ με δυο-τρια στοιχεία, που θα επιλέγει ο πολίτης.