Ευρείας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησε η Τροχαία στην Παραλιακή από τις 15 έως και τις 21 Μαΐου, με σκοπό να βάλει τέλος στις αυτοσχέδιες κόντρες ταχύτητας που διοργανώνονται στην περιοχή. Μέσα στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα ειδικά κλιμάκια αστυνομικών διεξήγαγαν ελέγχους σε σημεία που είναι γνωστά ότι διοργανώνονται παράνομες κόντρες ταχύτητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά διενεργήθηκαν 743 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 487 παραβάσεις και συγκεκριμένα 63 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 49 για μη χρήση κράνους, 28 για υπερβολική ταχύτητα, 26 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 24 για θορύβους, 22 για επίδειξη ικανοτήτων, 19 για χρήση κινητών τηλεφώνων, 12 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 3 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 2 για αντικανονικούς ελιγμούς και 239 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν από 32 αυτοκίνητα οι πινακίδες, 122 άδειες κυκλοφορίας, 101 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ 2 οχήματα σηκώθηκαν από γερανό. Η Αστυνομία αναφέρει ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.