Εμείς οι Έλληνες
Εμείς οι Έλληνες Λάμπρος Καλαρρύτης
sitggas
Πολιτική

Βασίλης Στίγκας: Χρέος μου να στηρίξω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων – Μπορώ να προχωρήσω και μόνος μου

«Έκλεισα τον κύκλο μου μαζί του. Με στήριξε και τον στήριξα», δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας - Προανήγγειλε αποκαλύψεις αύριο στην εισαγγελέα για άλλα θέματα

«Προσπαθώ να γίνω ανάχωμα στις βλέψεις του Ηλία Κασιδιάρη», δήλωσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, την ώρα που το κόμμα του βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση μεταξύ των βουλευτών του, όμως αποκάλυψε ότι θα τον στηρίξει στην προσπάθειά του να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Μια ημέρα πριν εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες του για πρακτικές Greek Mafia, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, μίλησε στην τηλεόραση του MEGA για όσα συμβαίνουν στο κόμμα του, τις διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών αλλά και για τον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε 9 βουλευτές μαζί με εμένα. Γίνεται μία προσπάθεια, μιλάω με βουλευτές που θέλουν να μείνουν. Δεν έχουν κάποιες περίεργες συμπεριφορές, είναι άνθρωποι οικογενειάρχες, που θέλουν να κάνουν κοινοβουλευτικό έργο και θέλουν να έχουν κάποιο μέλλον. Με αυτούς συζητάω», είπε ο Βασίλης Στίγκας, μετά τη διαγραφή των βουλευτών Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χάρη Κατσιβαρδά και την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών Γιώργου Μανούσου και Κωνσταντίνου Φλώρου.

«Στηρίζω Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας»

Ο Βασίλης Στίγκας αποκάλυψε πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων, εξηγώντας ότι έτσι ανταποδίδει τη στήριξη που του έδωσε ο καταδικασμένος νεοναζί.

«Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε, γιατί κατά γενική ομολογία εάν δεν με στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εγώ και οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή. Θεωρώ χρέος μου να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει και αυτό έκανα», δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας.

«Εάν θέλουν κάποιοι να λένε μέσα στη Βουλή για τον Ηλία Κασιδιάρη ή εάν θέλουν να τον επισκέπτονται είναι δικό τους θέμα, όχι δικό μου. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνονται αναφορές στη Βουλή. Ό,τι ήταν να πω στον Ηλία Κασιδιάρη το είπα και το έκανα δημόσια. Θεωρώ ότι έκλεισα τον κύκλο μου μαζί του. Με στήριξε και τον στήριξα», είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

«Μπορώ να προχωρήσω και μόνος μου»

Αναφερόμενος στην εικόνα που τον δείχνει να κάθεται μόνος του στα έδρανα της Βουλής, εγκαταλελειμμένος από τους βουλευτές του, σχολίασε χαρακτηριστικά πως δεν φοβάται να προχωρήσει μόνος.

«Είχα πάρει την απόφαση να μείνω εκεί, μόνος μου εάν χρειαστεί. Αυτή η εικόνα δεν μου άρεσε. Δεν με φόβιζε. Έχω έρθει πολλές σε ρήξη στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος αποφασισμένος. Εάν δω ότι δεν μπορώ να προχωρήσω, αντιλαμβάνομαι ότι μπορώ να προχωρήσω και μόνος μου. Την Πέμπτη το πρωί ένιωσα ότι πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν. Αυτή ήταν η απόφασή μου», υπογράμμισε ο Βασίλης Στίγκας.

«Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών»

Σε προηγούμενες δηλώσεις του στο MEGA ο κ. Στίγκας είχε κάνει καταγγελίες περί πρακτικών Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε».

«Όταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίωση εξ ονόματι άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία», εξήγησε στο MEGA ο Βασίλης Στίγκας.

«Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία ανακοίνωση των τριών βουλευτών εξ ονόματι και των 11. Πήραν μία απόφαση να μην κατέβουν στο κοινοβούλιο. Αυτό ήταν ντροπιαστικό, όχι για εμένα. Το θέμα ήταν για τον κόσμο που μας ψήφισε, για τον κοινοβουλευτισμό. Η θέση του βουλευτή είναι εκεί, μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε σοβαρότις. Και με ποιο δικαίωμα βγαίνουν κάποιοι μπροστά και λένε συνειδητά ότι δεν θα έρθουν στο κοινοβούλιο;», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών», ο οποίος εκτιμά ότι ανήκει στους διαγραμμένους βουλευτές.

«Τα χρήματα που πήραμε μπήκαν στο ταμείο των Σπαρτιατών»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφέρεται πως βουλευτές των Σπαρτιατών ζητούσαν χρήματα από άλλους βουλευτές για να ενισχύσουν οικονομικά τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Στίγκας, τα μόνα χρήματα που είχε ζητήσει ήταν για την αγορά εξοπλισμού (υπολογιστή και άλλων) για το γραφείο του κόμματος, ενώ υπογράμμισε πως θα κάνει αποκαλύψεις αύριο στην εισαγγελέα για άλλα θέματα.

«Μέχρι να πάρουμε την κρατική επιχορήγηση, γιατί ήταν άδεια τα ταμεία μας, είχα ζητήσει να γίνει παρακράτηση της τάξης του 20%. Κάποια στιγμή μου έβαλαν τρικλοποδιές. Ενώ είχαμε συμφωνήσει, κάποιος που είναι στον κύκλο των διαγραφέντων μου το ακύρωσε. Μίλησε εκ μέρους των υπόλοιπων βουλευτών, ότι δεν θα γίνει αυτό, με κάποιες αστείες δικαιολογίες. Πάλι είχαμε τέτοιο κρούσμα, βουλευτής να μιλάει για τους υπόλοιπους», είπε ο κ. Στίγκας.

Βουλευτές των Σπαρτιατών τον κατηγόρησαν πως το κόμμα έλαβε τις 40.000 ευρώ και ότι δεν τους ενημέρωσε, γιατί ήθελε να κρατήσει ο ίδιος τα χρήματα 

«Όταν κάποιοι βουλευτές έχουν κάνει αντάρτικο, δεν έρχονται στο γραφείο μου για ενημέρωση, δεν μιλάνε καν και κάνουν το δικό τους, πως να τους ενημερώσω; Τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό των Σπαρτιατών, όχι σε δικό μου λογαριασμό. Αυτά τα χρήματα εφόσον τα δίνει η Βουλή είναι αναρτημένα, δεν είναι κάτι κρυφό», σημείωσε.

Τέθηκε θέμα αρχηγού των «Σπαρτιατών»

Ο Βασίλης Στίγκας αποκάλυψε πως αμέσως μετά την εκλογή των Σπαρτιατών ορισμένοι βουλευτές ζήτησαν συνέδριο και μάλιστα τέθηκε θέμα αρχηγού. «Τι μεμπτό έχει κάνει ένας αρχηγός τις πρώτες 15 ημέρες που ζητάνε συνέδριο;», αναρωτήθηκε.

«Ποτέ στην ζωή μου δεν υπήρξα εντολοδόχος και αχυράνθρωπος. Είμαι ξεκάθαρος άνθρωπος και έντιμος. Δεν θα δεχόμουν από ιδιοσυγκρασία ποτέ να είμαι μπροστινός κανενός. Με τον κ. Κασιδιάρη δεν γνωριζόμαστε. Δεν υπήρξε καμία γραπτή ή προφορική συμφωνία». 

«Δεν ξέρω εάν έχει σχέδια ο κ. Κασιδιάρης, ξέρω ότι κάποιοι μέσα στο κόμμα – και είναι οι διαγραφέντες – δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Συνειδητά πήρα αυτή την απόφαση να τους απομακρύνω», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Στίγκας.