«Ένας επικίνδυνος παρακρατικός μηχανισμός από αυτόκλητους σερίφηδες δρα στον Έβρο», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Η έξαρση της ακροδεξιάς βίας ενθαρρύνεται απολύτως συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επιχειρεί να στρέψει τον δημόσιο διάλογο μακριά από τις ευθύνες της για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα επί έντεκα ημέρες. Οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του υπουργού Κικίλια, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί "υβριδικού πολέμου", η ξενοφοβική υστερία που επιχειρούν να επιβάλουν στον δημόσιο διάλογο, όχι μόνο νομιμοποιεί την ακροδεξιά βία στον Έβρο τώρα, αλλά δίνει άλλοθι σε κατάφωρα παράνομες ενέργειες στο μέλλον και αλλού», σημειώνει.

Και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει τίποτε το πρωτότυπο στην επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση: όπως σε όλες τις προηγούμενες περιστάσεις, έτσι και τώρα η τακτική που επελέγη είναι η μετάθεση της συζήτησης, ώστε να κρυφτούν οι ευθύνες της Πολιτείας».

«Η ΝΔ είναι επιβλαβής για την δημοκρατική ομαλότητα»

«Η συγκεκριμένη διαχείριση, όμως, είναι άκρως επικίνδυνη. Προωθεί την ακροδεξιά ατζέντα μέσα από την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου», τονίζει και καταλήγει:

«Επιλέγοντας να επωάσει η ίδια το αυγό του φιδιού, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο επιβλαβής είναι για την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατική ομαλότητα».