«Μενού» την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τη Βουλή είχε το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», μετά τις διευρυμένες συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Γεραπετρίτης επέλεξε να μην παραστεί στο δείπνο του πρωθυπουργού με τους Βαλκάνιους ηγέτες, αν και ως υπουργός μπορούσε κάλλιστα να συμμετάσχει, αλλά προτίμησε να επωφεληθεί για να γνωρίσει καλύτερα τον ομόλογό του και να μπουν στα βαθιά των ελληνοουκρανικών σχέσεων. Τον προσκάλεσε, λοιπόν, στο rooftop της «Μεγάλης Βρεταννίας» με τη μοναδική θέα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ενθουσιάστηκε με τις ελληνικές γεύσεις, αλλά και με την προθυμία της χώρας μας να συνδράμει τον αγώνα των Ουκρανών. Η συζήτηση έγινε σε χαλαρό κλίμα και δεν εστίασε μόνο στο σήμερα, αλλά και στο αύριο της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα ξέρει τι σημαίνει αναθεωρητισμός και θέλει να φανεί χρήσιμη στην περιοχή. Επιδιώκει ρόλο στα τεκταινόμενα και θα τον έχει. Η αμυντική βοήθεια που θα παράσχουμε σε επίπεδο μεταφοράς πυρομαχικών και σε επίπεδο εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων F-16 αφορά στο σήμερα. Στο αύριο θα στοχεύσει η συνδρομή μας -με κάθε μέσο- στην αναστήλωση του ιστορικού κέντρου της Οδησσού, που για την Ελλάδα έχει ξεχωριστή σημασία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή