Σε ρυθμούς κανονικότητας από σήμερα η καθημερινότητα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει αφενός της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφετέρου του ορόσημου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 5 Οκτωβρίου.

Ενδεικτικό είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», όλοι οι υπουργοί έχουν ενημερωθεί να βρίσκονται από το πρωί στα γραφεία τους, καθώς από σήμερα οι κυβερνητικές συσκέψεις αναμένεται να πυκνώσουν, προκειμένου να «κλειδώσει» το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου, στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, έχει ζητήσει από τους υπουργούς να ετοιμάσουν τις επιμέρους προτάσεις τους με τα… παραδοτέα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβουν στον τομέα ευθύνης τους το αμέσως προσεχές διάστημα. Ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος επισημαίνει στην «Α» πως το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να έχει λάβει τα σημειώματα των υπουργείων έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Μεταρρυθμιστικό καλάθι

Όπως σας ενημερώσαμε και τις προηγούμενες ημέρες, κυβερνητικές πηγές τονίζουν με νόημα πως η φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν θα έχει «οικονομικό καλάθι», αλλά… μεταρρυθμιστικό, για να υπογραμμίσουν την έμφαση που θα δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ταχεία υλοποίηση μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η Υγεία, το Κράτος, η Εκπαίδευση, η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία. 


Τούτο, πάντως, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, ουδόλως συνεπάγεται πως η παρέμβαση Μητσοτάκη σε τρεις εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη δεν θα καλύψει και τον τομέα της Οικονομίας. 

Τα ίδια πρόσωπα αφήνουν να εννοηθεί πως στο φόντο της επίμονης ακρίβειας, τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και σε αυτό των τροφίμων, θα συνεχισθεί η στήριξη των πλέον ευάλωτων από την πλευρά της κυβέρνησης, στο μέτρο βεβαίως που το επιτρέπει η δημοσιονομική ισορροπία. Η μορφή που θα λάβει η προαναφερθείσα στήριξη αναμένεται να απασχολήσει μεταξύ άλλων τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις των επόμενων ημερών. Σήμερα, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εκκινεί εκ νέου τα briefings των πολιτικών συντακτών, με το επόμενο, την προσεχή Παρασκευή, να πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή