Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε σήμερα στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, όπου συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων. Στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σταύρος Σπαθής, με μέλη του Δ.Σ. και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

tsakalotos__3_
tsakalotos__1_

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ακρίβεια που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε από την κρίση του 2019. Την πανδημία διαδέχθηκαν η ενεργειακή κρίση και η κρίση ακρίβειας, επηρεάζοντας όλους και όλες. Συνέπεια αυτών είναι και το έντονο πρόβλημα με τα «κόκκινα δάνεια». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι να γίνει ισόρροπη κατανομή βαρών ανάμεσα στους δανειολήπτες, τις τράπεζες και το κράτος και όχι μόνο επιβάρυνση των δανειοληπτών. Αναφέρθηκε επίσης στη στεγαστική κρίση -ένα πρόβλημα που οξύνεται ολοένα περισσότερο- και τόνισε ότι χρειάζεται ρύθμιση αλλά και παρεμβάσεις που να αυξάνουν το απόθεμα κατοικιών.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τόνισε ότι είναι υπέρ μιας συλλογικής ηγεσίας, αλλά και του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού έτσι ώστε να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.