Ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μίλησε στην ΕΡΤ για τους στόχους που βάζει ο ίδιος, αλλά και το κόμμα για την επόμενη μέρα της πρωτεύουσας.

«Είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα και πρόταση που βεβαίως έχει και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλουμε να έχει και μια ευρεία στήριξη από Αθηναίες και Αθηναίους σε όλους τους χώρους, οι οποίοι πιστεύουν σε μια διαφορετική ατζέντα. Σε μια διαφορετική πρόταση, η οποία θα έχει στην καρδιά της τη βιωσιμότητα, τη συμπεριληπτική ισότητα και την ανθεκτικότητα. Ο τίτλος της προσπάθειας είναι “Αθήνα τώρα” και το προσπαθούμε ακριβώς και βάζουμε το χρόνο του “τώρα”, διότι το ζήσαμε και το καλοκαίρι αυτό το ζούμε συνέχεια. Τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης είναι πια πιεστικά», ανέφερε ο κ. Δούκας.

Όσο για το τι είναι αυτό το οποίο προτάσσει απέναντι σε μια δημαρχία του κυρίου Μπακογιάννη, ο κ. Δούκας είπε: «Το βασικό κομμάτι που θέλουμε να βάλουμε είναι το κομμάτι της βιωσιμότητας. Και να πω ένα απλό παράδειγμα, ότι εμείς για οραματιζόμαστε μια Αθήνα περισσότερο πράσινη. Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στην προτελευταία θέση στην κάλυψη πρασίνου σε όλη την Ευρώπη. 11%, ενώ ο μέσος όρος είναι 30%. Άρα έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το πράσινο».

Πρόσθεσε πως «μια δεύτερη πρόταση που θέλω να βάλω, είναι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στις γειτονιές και να μειώσουμε εκεί τη θερμοκρασία. Υπάρχουν μία σειρά από τεχνολογίες που μπορούν να την μειώσουν. Για παράδειγμα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τρεις βαθμούς τη θερμοκρασία θερμικής ανάσχεσης τεχνολογίες και αυτό νομίζω θα δώσει πολύ μεγάλη ανακούφιση στους συμπολίτες μας. Σε κάθε περιοχή, σε κάθε διαμέρισμα και είναι ένας εφικτός στόχος. Το έχουμε καταφέρει, το έχουμε σχεδιάσει και εξειδικευμένοι συνεργάτες και επιστήμονες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για πολλές άλλες πόλεις στον κόσμο και νομίζω που θα το κάνουν και στην Αθήνα».