Τα κολακευτικά λόγια για το νέο υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προέρχονται αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, στην οποία κάνει λόγο για τις αποχωρήσεις υγειονομικών από το ΕΣΥ της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των 2,5 τελευταίων ετών, ο Μιχάλης Γιαννάκος επιφυλάσσει τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωσή του: «Αποχωρήσεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προς συνταξιοδότηση ή για δουλειά στο εξωτερικό που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και απείρως καλύτερες αμοιβές. Ακόμη και ο ιδιωτικός τομέας πια στη χώρα μας σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει καλύτερες αμοιβές. Ο νέος Υπουργός Υγείας ακούει, παραδέχεται τα προβλήματα, δεν ωραιοποιεί την κατάσταση και δεσμεύεται για λύσεις. Έτσι υπάρχει ελπίδα. 10.000 αποχώρησαν τα τελευταία 2,5 χρόνια από το ΕΣΥ. Αριθμός ρεκόρ από τη σύσταση του ΕΣΥ».