«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος», δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για την απόφαση του πρωθυπουργού να στηρίξει στην Περιφέρεια Αττικής τον Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον Γιώργο Πατούλη να σεβαστεί την προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, να δώσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής στον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη αποτελούν επί της ουσίας κάλεσμα της κυβέρνησης προς τον κ. Πατούλη να μην επιλέξει τον δρόμο της διάσπασης των «γαλάζιων» δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής και να μην είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι ο υφυπουργός Άμυνας θα παραιτηθεί των υπουργικών του καθηκόντων για να τρέξει την υποψηφιότητά του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα.

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης αρνήθηκε να απαντήσει για το εάν ο κ. Πατούλης θα διαγραφεί από τη ΝΔ αν επιμείνει στην υποψηφιότητά του, όπως συνέβη και στην περίπτωση του πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη, που κατεβαίνει υποψήφιος στη Δυτική Μακεδονία. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω», δήλωσε λακωνικά.