Η προσπάθεια του Δ. Κουτσούμπα να διευρύνει την κοινωνική απήχηση του ΚΚΕ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πολιτικού χάρτη της χώρας αναδεικνύεται μέσα από ένα βαρυσήμαντο άρθρο του στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Ο ηγέτης του ΚΚΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενσωμάτωση στις γραμμές του κόμματος νέων ψηφοφόρων απ’ τα λαϊκά στρώματα που έχουν «εγκλωβιστεί» σε παραπλανητικά και ευκαιριακά αφηγήματα άλλων πολιτικών σχηματισμών. «Αξιοποιώντας και τις υπάρχουσες επεξεργασίες, να δυναμώσουμε την παρέμβασή μας, ιδιαίτερα σε φτωχά λαϊκά στρώματα, στα οποία επιδρούν, και να την εξειδικεύσουμε χωρίς να τσουβαλιάζουμε π.χ. τους φασίστες-ναζί που συσπειρώνονται στους Σπαρτιάτες με κάποιον που έχει απλά εγκλωβιστεί στην προπαγάνδα του Βελόπουλου», αναφέρει χαρακτηριστικά και δίνει στη συνέχεια οδηγίες για τον προσεταιρισμό τους.

«Τεκμηριωμένη συζήτηση»

«Απαιτείται υπομονετική και κυρίως τεκμηριωμένη συζήτηση με κόσμο που μας προσεγγίζει, προέρχεται από τον οπορτουνιστικό χώρο και παραμένει γενικά εγκλωβισμένος στη λογική του “αντινεοφιλελεύθερου”, “αντιδεξιού”, “αντιφασιστικού” μετώπου, ενός απροσδιόριστου και ταυτόχρονα απατηλού “μεταβατικού προγράμματος”, μιας επανάληψης “κυβέρνησης της Αριστεράς”. Φυσικά δεν είναι όλες ίδιες οι περιπτώσεις σε αυτόν τον πολυκερματισμένο χώρο. Η παρέμβαση του ΚΚΕ οφείλει να είναι σχεδιασμένη, να παίρνει υπόψη τις διαφορές, να παίρνει υπόψη αναμενόμενες συγχύσεις και ταλαντεύσεις κ.ο.κ.».

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 24 Ιουλίου 2023.