Καλοφαγάδες ο πρόεδρος και ο σύζυγος

Με τόσο φαγοπότι που έριξαν πέντε µέρες τώρα στην Αρκαδία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακµπέθ, είναι βέβαιο πως θα επιστρέψουν στην Αθήνα µε παραπανίσια κιλά. Για να τα χάσουν, βλέπω τον Τάιλερ να χτυπιέται στα γυµναστήρια του Κολωνακίου και τον Στέφανο, που τις επόµενες ηµέρες µπαίνει στο στρατό, να «βασανίζεται» από κανέναν δεκανέα στη Σπάρτη, ο οποίος θα του λέει «ρε ψάρι, πέσε τώρα κάτω και βάρα είκοσι κάµψεις». Αν µπορώ να κάνω µια πρόβλεψη, σίγουρα ο Στ. Κασσελάκης θα εξέλθει του στρατεύµατος µε λιγότερα κιλά. Επειδή κατάγοµαι από την Αρκαδία και έχω ενηµέρωση από πρώτο χέρι, σας πληροφορώ πως το προεδρικό ζεύγος του ΣΥΡΙΖΑ τρώει καλά και τα πάντα. Ανήµερα της Τσικνοπέµπτης ξεκίνησαν τα κοψίδια από νωρίς το πρωί στη Στεµνίτσα Αρκαδίας, στη συνέχεια βρέθηκαν στην Τρίπολη, όπου ανταποκρίθηκαν στα κεράσµατα από τους εστιάτορες της πόλης, και κατόπιν έφαγαν ξανά σε γνωστό εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μοριά στο γεύµα που τους παρέθεσε η Νοµαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Παραµονή της Τσικνοπέµπτης επισκέφτηκαν την ταβέρνα «Βασιλικός» στο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας. Και όπως έµαθα παρήγγειλαν: 1) µανιτάρια µε σκόρδο και θυµάρι, 2) αρνίσια συκωτάκια µε σταµναγκάθι, 3) αρνί λεµονάτο, 4) πατάτες µε κρέµα φέτας, 5) λαχανικά σχάρας µε σάλτσα ταχίνι και ψητό µανούρι, 6) λουκάνικα χωριάτικα. Η µόνη που διατήρησε τη σιλουέτα της πίνοντας µόνο νεράκι ήταν η σκυλίτσα τους, η Φάρλι.

Κοκορέτσι, σουβλάκι και… Μίκη Θεοδωράκη

Τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία υποδέχτηκαν στην Τρίπολη τον Στέφανο Κασσελάκη, στήνοντας ένα σκηνικό με μουσική υπόκρουση που ήταν εντελώς άσχετη με αυτό που επιτάσσει ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης. Σε ολόκληρη την Τρίπολη ακούγονταν κλαρίνα και βιολιά, ο κόσμος όλος χόρευε στους ρυθμούς της δημοτικής μας παράδοσης και εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει τις δικές του «μικροφωνικές» έπαιζαν άσματα που συνήθως ακούγονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Το να προσφέρουν στον πρόεδρο του κόμματος σουβλάκια και κοκορέτσι υπό τους ήχους των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, αν μη τι άλλο, ήταν εξόχως «αλλού για αλλού» ως επιλογή.

Οι δημοσιογράφοι στην Τρίπολη ζήτησαν δύο φορές από τον Στ. Κασσελάκη να τους κάνει μια δήλωση για τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά έδειξε και ενοχλημένος.

Και οι ένατοι έσονται (;) πρώτοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα και πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ώστε και με τη δική του συμμετοχή να γίνει μια αποτίμηση της έως τώρα συζήτησης. Προφανώς, ο Κασσελάκης, για να μη βρεθεί εκτός κάδρου, εξετάζει το ενδεχόμενο να μιλήσει από την αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, καθώς στην Ολομέλεια δεν προβλέπεται. Εκτός και αν του κάνουν τη χάρη και παραιτηθούν όλοι όσοι στις τελευταίες εκλογές βρίσκονταν πάνω από τον ίδιο στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και από ένατος βρεθεί πρώτος. Εννοείται πως, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει όσοι παραιτηθούν να δηλώσουν επισήμως πως το κάνουν αφιλοκερδώς και για ιδεολογικούς λόγους. Γιατί με τη φόρα που έχει πάρει ο Κασσελάκης να αγοράζει και να δανείζει με άνεση, μπορεί να παρεξηγηθεί στο τέλος πως, για να πάρει μια έδρα στη Βουλή, αποζημίωσε αυτούς που του την πρόσφεραν.

Η πικρή (για το ΚΚΕ) αλήθεια

Η ιστορία μέχρι τώρα έχει αποδείξει πως οι γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης δεν ήταν αυτές που έζησαν όπως ήθελαν και γούσταραν στις ελεύθερες δημοκρατίες του δυτικού κόσμου, όπως καλή ώρα η Ελλάδα, αλλά εκείνες που είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν σε αυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα, όπως ήταν αυτά που το ΚΚΕ συνεχίζει να υπερασπίζεται ως ιδανικές πολιτείες. Ο κ. Δ. Κουτσούμπας, καθώς σήμερα είναι και η Ημέρα της Γυναίκας, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις άστοχες δηλώσεις που έκανε στη Βουλή, με το να υιοθετεί την άποψη πως η αύξηση των διδάκτρων στη δημόσια ή την ιδιωτική εκπαίδευση θα υποχρεώσει τις Ελληνίδες φοιτήτριες να βγουν στη βίζιτα ψάχνοντας έναν «sugar daddy», για να τους πληρώνει τα δίδακτρα. Ας παραδεχτεί πως έκανε λάθος και ας μην επιχειρεί να βγει και από πάνω.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή