Σε ετοιμότητα για τις φωτιές και τον καύσωνα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Στόχος μας να βοηθήσουμε την εθνική προσπάθεια για τα θέματα των πυρκαγιών και να δώσουμε οδηγίες προς τους συμπολίτες μας. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτές τις ώρες, μόνο αν υπάρχει λόγος θα πρέπει να κινούμαστε στο περιβάλλον. Και πολύ περισσότερο να έχουμε μυϊκή καταπόνηση. Θα παρακαλούσα αν δεν υπάρχει λόγος, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες και οι ανθρώποι της τρίτης ηλικίας, να μην κάνουν βόλτες αυτές τις πολύ θερμές ώρες», δήλωσε ο κ. Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα πάρκα μας, τα τρία τελευταία χρόνια, έχουν αναβαθμιστεί πλήρως, έχουν γίνει πάρκα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και προφανώς θα πρέπει να διαφυλαχθούν. Τα πάρκα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν ζωντανά, να μας φιλοξενήσουν σε λίγες ημέρες. Δεν είναι το καλύτερο σε καύσωνα να υπάρχουν ανοικτά πάρκα»,σημείωσε, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό, όπως για λόγους υγείας και επειδή υπάρχει υψηλή ευφλεκτότητα.

«Για θέματα πρόληψης, τα πάρκα παραμένουν τις δύο - τρεις ημέρες κλειστά. Και σε ελάχιστα 24ωρα πάλι θα είναι ανοικτά και φιλόξενα», πρόσθεσε.