Φαίνεται ότι «κλειδώνει»  η υποψηφιότητα του Σπύρου Δανέλλη για να κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται και η ανακοίνωσή του από τα κεντρικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις εντός των ημερών, ίσως μεσημέρι Πέμπτης ή και Παρασκευής, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το Συντονιστικό που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας παρουσία όλων των οργάνων και βουλευτών συζήτησε μεν το ενδεχόμενο στήριξης του Γιάννη Κουράκη, όμως προέκρινε την υποψηφιότητα του Σπύρου Δανέλλη, η οποία τέθηκε πιεστικά από τρίτους, την ώρα που ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είναι κάτι τέτοιο στα πλάνα του!

Ωστόσο, αν πρόκειται να ενώσει και να κάνει καλό στο κόμμα, είναι διατεθειμένος να το κάνει, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τον στηρίξουν όλες οι δυνάμεις!

Προϋπόθεση που έγινε δεκτή από τους περισσότερους, ακόμη και τους μη συμμάχους του εσωκομματικά. Μάλιστα το πρωί της περασμένης Τρίτης φέρεται και ο Παύλος Πολάκης να προσέφερε τη στήριξή του στον Σπύρο Δανέλλη, ενώ το προηγούμενο βράδυ μιλούσε για την υποψηφιότητα Κουράκη.

Σε ό,τι αφορά τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, αναμένεται και από πλευράς του να υπάρξει θετική απόκριση, εφόσον η υποψηφιότητα Δανέλλη θεωρηθεί καθολική για το κόμμα. Πιθανότατα την Πέμπτη το μεσημέρι να ανακοινωθούν τα ονόματα. 

Πηγή: neakriti.gr